Home > Smart Industry > Solutions > Smart Buildings

Smart Buildings

Wij zijn van mening dat gegevens naadloos, veilig en snel moeten worden aangeboden aan elke geautoriseerde gebruiker of applicatie binnen een gebouw, ongeacht de bestaande systemen of gespecificeerde leverancier. Het is ICONICS zijn 'hoge standaard van interoperabiliteit, gedreven door het Internet of Things (IoT), dat uiteindelijk consultants, gebouwbeheerders en integrators in staat stelt om met ons platform innovatieve ruimtes van de toekomst te leveren.

Binnen alle gebouwen genereren OT (operationele technologie zoals lichtregelingen, geautomatiseerde meting, HVAC-automatisering, toegangscontrole en IT (informatietechnologie zoals kamerboekingsystemen en draadloze toegangspunten) allemaal gegevens. Dit zijn echter doorgaans geïsoleerde datasets, en waar toegankelijk, alleen in een formaat waar de waarde beperkt is. De explosie van IoT introduceert extra sensoren die allemaal data genereren. Dit brede scala aan gegenereerde gegevens is over het algemeen inconsistent in structuur om gemakkelijke analyse mogelijk te maken. Voeg daarbij door gebruikers gegenereerde data. Hoeveel gebruikers voelden dat het te warm was in het gebouw? Wanneer kwam de schoonmaker de toiletten schoonmaken? Dachten de gebruikers dat de toiletten schoon waren? Veel activiteiten in een gebouw komen bij mensen vandaan, welke veel waarde toevoegen aan de analyse van de prestaties van een gebouw.Dankzij de ICONICS-mogelijkheid om via open standaarden te linken aan IoT-sensoren, gebouwsystemen, mobiele apps of 'smiley face' gebruiker feedback systemen van derden, kan ICONICS gegevens van de gebruikers van de gebouwen digitaliseren en consumeren. Door ICONICS intelligente gebouwintegratie toe te passen op OT, IT en IoT, kunnen systeemgegevens in realtime bidirectioneel heen en weergaan. De data is genormaliseerd en verrijkt met metadata in een schaalbare datastructuur. Gegevensmanipulatie wordt vervolgens toegepast om collectieve en gelaagde gegevensanalyse mogelijk te maken om onze klanten veel meer waarde te bieden.

Bent u benieuwd hoe dit in de praktijk werkt en eruit ziet? Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met ons of mailen naar iconics@koningenhartman.com.
 

Uw aanvraag is verzondenMet vriendelijke groet,

Koning & Hartman