Sensoren

Een machine automatiseren zonder sensoren is ondenkbaar. De toepassing kan variëren van eenvoudige aanwezigheidscontrole tot positionering, afstandsmeting, kleurcontrole, enzovoort. Door het gebruik van sensoren kunnen de afwerking van de producten en de snelheid van productie worden geoptimaliseerd. Bij Koning & Hartman leveren we niet alleen een compleet assortiment sensoren voor alle industriële toepassingen, maar beschikken we ook over de expertise om u de juiste sensor voor uw toepassing te adviseren.

In onze webshop vindt u verschillende soorten sensoren, elk voor hun specifieke toepassing en de eigenschappen die daarbij horen. 

 

Een overzicht van de diverse types sensoren:

Fiber & Optisch
Optosensoren (ook wel Fibersensoren genoemd), worden gebruikt voor detectie, telling of positionering van objecten en werken d.m.v. het verzenden en ontvangen van licht.


Ultrasoon
Ultrasoonsensoren zijn slijtvast, kunnen gebruikt worden in moeilijke omgevingen en detecteren praktisch elk materiaal, ongeacht structuur of vorm.

Encoders
Encoders (of asencoders) zijn sensoren die signalen genereren als reactie op een draaibeweging. Hiermee kunnen o.a. lineaire verplaatsingen worden gemeten.

Benadering & eindeloop
Eén van de meest voorkomende toepassingen is aanwezigheidsdetectie van objecten. Benaderingsensoren en eindeloopsensoren zijn hiervoor uitermate geschikt.

Connectoren
De meeste sensoren zijn leverbaar met connector-aansluitingen. Dankzij deze connectoren kan bij het vervangen van een sensor de productiestop tot een minimum beperkt worden.

Beweging & lus
Bewegingsdetectoren worden geactiveerd wanneer bewegende personen of objecten in de bewakingszone komen. Lusdetectoren worden gebruikt voor voertuigdetectie.

Druk
Druksensoren (transmitters, schakelaars, niveau) zijn sensoren die verschillende vormen van druk meten voor gassen en vloeistoffen.

Magneetveld
Voor de zwaarste industriele omstandigheden zijn er magneetveldsensoren. Deze elektronische cilindersensoren zijn geschikt voor cilinders van alle grote fabrikanten en kunnen als vervangers van reedschakelaars worden gebruikt.

Cameravisie
Het herkennen van karakters met een Vision System is een veelgebruikte functie voor industriele toepassingen, zoals het controleren op aanwezigheid en juistheid van serienummers en coderingen.

Laser
Lasersensoren zijn contactloze positieschakelaars. De toepassing van laserlicht biedt een uitzonderlijk breed toepassingsbereik en maakt veilige detectie van heel kleine objecten mogelijk.

Tellers
Tellers worden toegepast voor o.a. het tellen van passagiers en het meten van materialen. Tijdrelais worden gebruikt om machines vertraagd te laten starten of stoppen.

Temperatuurregelaars
Temperatuurregelaars zijn extreem nauwkeurig, eenvoudig in bediening en beschikken over meervoudige ingangen waarmee diverse communicatie mogelijk is.

In de Koning & Hartman webshop vindt u alleen sensoren van topmerken, zoals Bircher, EMX, Hengstler, KSR Kübler, Parker-Lucifer, PIL, Panasonic en SUNX.

Deskundig advies
Uiteraard is het kiezen van de juiste sensor voor uw toepassing niet altijd even eenvoudig. Koning & Hartman beschikt over ruime ervaring en expertise op dat vlak. Heeft u een vraag? Onze productexperts helpen u graag.

Stel een vraag  

 

Uw aanvraag is verzondenMet vriendelijke groet,

Koning & HartmanMeer informatie over sensoren en meetsystemen?

Bel ons !
BEL: 015 - 260 9512
Bekijk in de webshop

KONING & HARTMAN LANCEERT OPLOSSING VOOR DATA UITWISSELING TUSSEN GEAUTOMATISEERDE INDUSTRIELE SYSTEMEN

Amsterdam, 22 april – Koning & Hartman lanceert op 20 mei in haar vestiging te Delft de KH Information Service; een unieke oplossing om data uit te wisselen tussen geautomatiseerde systemen, ongeacht verschillende protocollen. De KH Information Service verschaft bedrijven betere informatievoorziening, zodat zij kosten kunnen besparen door het nemen van gegronde beslissingen op het gebied van operational excellence, remote monitoring, track & trace en asset management.