Panel PC's

Koning & Hartman levert Panel PC oplossingen in verschillende soorten en maten. Zowel traditionele Panel PC's, HMI als industrial workstations. Uniek is de breedte van ons portfolio en de vele accessoires die u bijvoorbeeld goed van pas komen bij de montage van de Panel PC.

Uitvoeringen

Panel PC's zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van industrieel rugged tot commercieel. Industrieel rugged panel pc's zijn bestand tegen temperatuur wisselingen, hoge luchtvochtigheid en hoge vibraties. Commercieel gepositioneerde panel pc's zijn niet rugged, deze zijn vaak gemaakt van hoogglans kunststof en in uiterlijk vergelijkbaar met commerciële tablets. Op eenvoudige wijze kunt u zelf het uiterlijk van een aantal uitvoeringen bepalen. Alle panel pc's beschikken over een industriële supply chain en dus langere leverbaarheid, hoge kwaliteit componenten en volledige technische support. 

Bekijk in webshop 

Panel PC op maat
Zowel qua specificaties als behuizingen kunt u bij Koning & Hartman alle kanten op. Of het nu gaat om de technische specificaties, afmetingen, kleur; wij helpen u graag met het vinden van de juiste panel pc voor uw toepassingen. Hieronder leest u meer over de eigenschappen die van belang zijn voor het vinden van de meest geschikte panel pc. 

• Afmeting
De afmetingen van displays worden altijd weergegeven in het aantal diagonale inches dat een display meet. Bij het selecteren van een panel pc is het belangrijk om aan de ene kant rekening te houden met hoeveel fysieke ruimte er beschikbaar is voor de panel pc en aan de andere kant rekening mee te houden dat de afmetingen van de panel pc corresponderen met de te draaien software. De software moet namelijk schaalbaar zijn naar het formaat panel pc dat is gekozen. Door de toename in interfacing met intelligentie zien wij een toename in vraag naar kleine panel pc's van bijvoorbeeld 12"en 7". Dit zijn dan ook afmetingen waarin de ontwikkeling qua cpu's, resoluties en kwaliteit hard gaan.

• Resolutie
De maximale resolutie van een display geeft aan hoeveel pixels het display kan weergeven. Hoe hoger dit aantal is, hoe scherper de content weergegeven kan worden. Thuis kijken veel mensen inmiddels tv in Full-HD resolutie, dit staat gelijk aan 1920x1080 pixels. Hoewel industriële displays en panel pc's daar nog wel onder blijven, neemt de aangeboden resolutie snel toe. Een veel voorkomende resolutie is 1024x600 pixels. De minimale resolutie die nodig is voor uw toepassing is afhankelijk van het te draaien software. Onze technische consultants helpen u graag met het bepalen van de juiste resolutie voor uw toepassing. 

• Resistive of capacitive touch 
Met resistive touch, dat gebaseerd is op druk, voelt u letterlijk dat u het scherm indrukt. Doordat er druk wordt uitgeoefend op het scherm raken twee interne lagen elkaar en ontstaat er een signaal vanuit die bewuste locatie. Het grote voordeel van resistive touch displays is dat ze met alles te bedienen zijn zoals handschoenen of een stylus.

Capacitive touch is gebaseerd op statische lading. De lading vanuit een vinger wordt door het capacitive touchscreen herkend als signaal en op die manier wordt aanraking geregistreerd. De capacitive touchscreen reageert erg snel op de lichtste aanraking. Naast gebruiksgemak, stelt capacitive technologie beeldschermmakers ook in staat om scherper beeld te laten zien. Dit komt doordat er maar één laag achter het glas nodig is ten opzichte van twee zoals bij resistive touch nodig is. Ook is het zo dat capacitive touch de hedendaagse multitouch applicaties ondersteunt terwijl dit bij resistive touch maar zeer beperkt te realiseren is.

• Panel Beeld 4:3 vs 16:9
Het 4:3 vs 16:9 vraagstuk gaat over de beeldverhouding (aspect ratio) van de panel pc. Voor de selectie van een panel pc is dit belangrijk, omdat het een grote impact heeft op de gebruikerservaring. Alle nieuwe tv's voor thuis worden inmiddels gemaakt in breedbeeld (16:9) en ook de meeste pc displays voor op kantoor worden in deze aspect ratio gemaakt. Hierdoor worden content en software doorgaans geschreven voor deze breedbeeld schermen. Een 4:3 ratio wordt door veel mensen inmiddels ervaren als ouderwets en lastig om mee te werken. Desondanks kan het in sommige toepassingen door de software of door de fysieke omgeving toch handiger zijn om met een 4:3 ratio te werken. Industriële panel pc's worden dan ook nog steeds uitgevoerd in beide aspect ratio's.

• Type behuizing
Panel pc’s worden uitgevoerd als panel mount of open frame. Een panel mount heeft een afgewerkte behuizing die vergelijkbaar is met een tv, terwijl de open frame geen afgewerkte behuizing heeft en vaak geïntegreerd wordt in grotere behuizingen zoals in kiosks of systeemkasten. Bij een panel mount wordt traditioneel veel gewerkt met metalen behuizingen in verband met de betrouwbaarheid. Echter laten recente ontwikkelingen ook steeds meer in plastic uitgevoerde, strak afgewerkte panel pc’s zien die aan alle industriële eisen voldoen. Afhankelijk van de wensen en eisen kan ook gekozen worden voor de juiste IP rating, hierover vertellen we graag een andere keer meer. Vraag gerust een van onze technische consultants naar de mogelijkheden per panel pc.

• Certificering
Dan is er ook nog het onderwerp certificering. In sommige industriële markten wordt gevraagd om hardware met bepaalde certificaten. Een goed voorbeeld is de marine/off-shore markt waarin men te maken heeft met certificering door daarvoor aangewezen instanties zoals Bureau Veritas, DNV en Lloyd's Register. Hiervoor maken sommige industriële hardware fabrikanten speciale panel pc's met certificering. Onze technische consultants weten van de laatste stand van certificering en kunnen helpen met het vinden van de juiste, gecertificeerde, panel pc.

Uiteraard zijn er nog andere factoren waar u op moet letten bij het selecteren van een panel pc. Wij helpen u graag verder met het vinden van de juiste panel pc voor uw situatie. Wij stellen aan de hand van uw eisen een op maat gemaakte panel pc samen. Daarnaast denken we graag mee op welke manier we de panel pc's zo efficiënt mogelijk kunnen leveren door bijvoorbeeld rekening te houden met specifieke voorraden, ESD veilige en eventueel versnelde assemblage en zelfs brand labeling van panel pc's met eigen logo.

Een volledig overzicht van de panel pc's die wij regelmatig toepassen in machines, apparaten, op schepen en in andere industriële toepassingen zoals de IPPC2140P vindt u in onze webshop.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze productexperts
 

Uw aanvraag is verzondenMet vriendelijke groet,

Koning & Hartman

Als specialist op het gebied van Industrial Computing vindt u bij Koning & Hartman niet alleen Panel PC's, maar ook Box PC's, Fanless PC's, Industrial Flash oplossingen en Computer BoardsMeer informatie over Industrial Computing?

Bel ons !
BEL: 015 - 260 9803
Bekijk in de webshop

12.1inch SVGA Touch Panel PC

12.1inch SVGA Touch Panel PC, Atom 1.33GHz, 1GB Meer info