Data Acquisitie & Analyse

Om uiteindelijk van de data waardevolle informatie te kunnen maken, door middel van visualisatie en analyse, is een belangrijke stap de acquisitie en borging van de data. Industriële processen kennen vaak veel verschillende datatypes en protocollen. Voor een goede verwerking van die data is een gestandaardiseerde aanpak vereist. Koning & Hartman beschikt over de juiste tools om op een toekomstbestendige manier met data om te gaan, zodat u op een efficiënte en schaalbare manier met uw data om kan gaan.

Universele integratie
Koning & Hartman is in de Benelux hoofddistributeur van het ICONICS platform, een hardware-onafhankelijk platform dat gebaseerd is op Microsoft technologie en dus een bekende look & feel heeft. Het wordt ingezet in industriële omgevingen en heeft een diversiteit aan universele connectiemogelijkheden, zoals onder ander OPC (UA), Modbus, BACnet, Web Services en JSON. Daarnaast beschikt het over een geavanceerde Histroian functionaliteit (voor de opslag en borging van de data) en kan het geheel, of gedeeltelijk, worden eïntegreerd met de cloud. Het platform wordt daarmee op een schaalbare en gestandaardiseerde manier het centrale punt van informatievoorziening. Vanuit ICONICS wordt de data verzameld, opgeslagen en beschikbaar gemaakt aan belanghebbenden.

Wat als er data via exotische of legacy protocollen gekoppeld moeten worden?
Het kan natuurlijk voorkomen dat u databronnen bezit die niet met de bekende industriële standaarden ontsloten kunnen worden. Koning & Hartman heeft dit meerdere malen meegemaakt in haar projecten. Om deze reden heeft Koning & Harrtman zelf een gestandaardiseerde en bewezen softwareoplossing in huis om met deze specifieke protocollen om te gaan: de KHIS. Met de KH  Information Server (KHIS) biedt Koning & Hartman een software-oplossing die het mogelijk maakt om snel, veilig en real-time uiteenlopende en soms exotische (industriële) automatiseringssystemen met elkaar te laten communiceren. Op die manier worden de standaard connectiemogelijkheden uitgebreid en wordt gegevensuitwisseling tussen de meest uiteenlopende systemen realiteit.

Benieuwd hoe de KHIS in de praktijk wordt gebruikt bij Kraft Heinz in Elst? 
Lees hier de case study 


 

Uw aanvraag is verzondenMet vriendelijke groet,

Koning & Hartman