Home > Onze Vakgebieden > Smart Industry & Factory Automation

Smart Industry & Factory Automation

Koning & Hartman is vanwege haar vooruitstrevende visie en hoge kennisniveau op het gebied van Smart Industry begin 2016 door het Ministerie van Economische Zaken benoemd tot Smart Industry Ambassadeur. Meer over deze benoeming leest u hier.


Smart Industry & Factory Automation
Met de ontwikkeling van Smart Industry wordt de verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties ('Internet of Things') bedoeld, waardoor nieuwe manieren van produceren, nieuwe business modellen en nieuwe sectoren ontstaan. Smart Industry optimaliseert de productie met inzet van ICT. Slimme machines en robots communiceren onderling met elkaar, sporen zelf fouten op en herstellen die fouten. Ook de interactie tussen mens en machine wordt geoptimaliseerd. Zo kan de industrie sneller, duurzamer en goedkoper produceren.

Nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op en leiden tot nieuwe concepten, toepassingen en businessmodellen. Dit met als uiteindelijk doel innoveren, kosten besparen en daarmee ook concurrentievoordeel behalen. Om die reden speelt Smart Industry bij steeds meer productiebedrijven een grotere rol en is het van belang om gebruik te maken van slimme innovaties en voordelen die Smart Automation biedt. Met KH Smart Manufacturing bieden we oplossingen op basis van bewezen technologieën in combinatie met de expertise en ervaring van onze mensen op het gebied van industriële automatisering, Internet of Things en slimme koppelingen.

Een vaak gehoorde misvatting: “Smart Industry is alleen weggelegd voor de grote industriële bedrijven in Nederland en niet voor de MKB Industrie”. Dat is zeker niet waar: Smart Industry is er voor alle bedrijven, in alle soorten en maten. De Nederlandse en Belgische markt zijn kenmerkend dynamisch, de industrie tot op heden relatief conservatief. Koning & Hartman is al jaren bezig met de ontwikkeling van slimme oplossingen voor industriële omgevingen.


(klik op bovenstaande afbeelding voor een vergroting)

Producten & Systemen
Of u nu zoekt naar een PLC, HMI, frequentieregelaar, sensoren of meetsystemen; bij Koning & Hartman vindt u een uitgebreid portfolio met automatiseringsproducten. Onze specialisten voorzien u van uitgebreide productinformatie, halen bottlenecks naar boven en zorgen ervoor dat uw applicatie zo slim mogelijk geconfigureerd wordt. Dankzij de kennis en ervaring van onze mensen worden ingewikkelde oplossingen een stuk eenvoudiger en bent u verzekerd van vlekkeloze integratie van uw oplossing.

Round Tables Smart Industry
Smart Industry is een 'hot topic'. Zo organiseert Koning & Hartman diverse Smart Industry Round Tables waar een breed publiek aan deelneemt. De Round Tables zijn inspirerende kennissessies, waarbij van diverse invalshoeken naar het Smart Industry concept wordt gekeken. Voor meer informatie en een overzicht van alle aanstaande Round Tables, zie onze Academy-pagina.

KH Smart Industry: Promising Efficiency
Koning & Hartman heeft veel ervaring in de industrie. Onze Consultants zijn betrokken bij een groot aantal verregaande industriële automatiseringstrajecten. Het doel blijft altijd hetzelfde: slimmer en efficiënter produceren. Aan de basis staat de KH Information Server (KHIS), welke als methodologie geldt. Immers, alle (informatie)systemen, van ERP en MES tot CAD, alle machines, ongeacht merk en model, en alle sensoren en actuatoren moeten met elkaar en met het internet kunnen communiceren.

Smart Industry Trainingen
De trainingen die Koning & Hartman aanbiedt op het gebied van Smart Industry zijn erop gericht om de klant in staat te stellen om de oplossingen die Koning & Hartman biedt zelf te configureren en visualiseren. Bovendien geven wij beheer en programmeer PLC trainingen gebruik makend van de nieuwe Mitsubishi FX5U PLC. Wilt u meer weten over de verschillende Smart Industry trainingen? Hier kunt u het volledige aanbod zien

Meer weten of Smart Industry? Aanschuiven bij een volgende Round Table? Neem dan contact met ons op.
 

Uw aanvraag is verzondenMet vriendelijke groet,

Koning & HartmanMeer weten over Smart Industry en Internet of Things?

Bel ons !
BEL: +31 (0)20 587 76 00

Case Study: KH Information Server zorgt voor nóg betere Tomato Ketchup

Fabrikant H.J. Heinz, vooral bekend van haar tomatenketchup, heeft in 2010 al de hulp van de Consultants van Koning & Hartman ingeschakeld om de KH Information Server te gebruiken voor een koppeling van de systemen. Doordat de aannemer van H. J. Heinz, Huisman Elektrotechniek, al bekend was met de KH Information Server (KHIS) en de kennis van onze Consultants, werd deze in mei 2015 nog een keer als de beste oplossing voor H. J. Heinz aangedragen. Meer info