Home > Koning & Hartman > Sponsoring > The Hydro Cruisers

The Hydro Cruisers

The Hydro Cruisers is een Nederlands studententeam dat jaarlijks meedoet met de Shell-Eco-marathon. Shell organiseert deze race om studenten aan te sporen onderzoek te doen naar duurzame en zuinige brandstoffen.

Aan de Europese versie van de Eco-marathon doen jaarlijks bijna 250 teams mee. De Hydro Cruisers, bestaande uit studenten van de Haagse Hoogeschool, is opgericht in 2006.

In de vier jaar dat het team deel heeft genomen, zijn ook vier keer wereldkampioen geworden in de ‘Urban-klasse’. In deze klasse worden een aantal ‘stadsachtige’ eisen gesteld aan het voertuig. Zo moet het vier wielen hebben, moet er bagage mee kunnen en dient de coureur rechtop te zitten. In 2008 vestigde het team een wereldrecord door op 1 liter brandstof 848 (!) kilometer te rijden.

Tijdens de race is onderlinge communicatie binnen het team van essentieel belang. Koning & Hartman sponsort de Hydro Cruisers door middel van een aantal portofoons, zodat de communicatie tussen het team in de pits, de strategist op de tribune en natuurlijk de coureur gegarandeerd optimaal is!

Kortom, de Hydro Cruisers maken het verschil, mede dankzij Koning & Hartman.

Alle informatie over de Shell Eco-marathon is te vinden op de officiele Shell Eco-marathon website: