Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Zo creëert u een veilig en stabiel Edge device/IoT Gateway

Zo creëert u een veilig en stabiel Edge device/IoT Gateway

Datum: 3-7-2020

Edge devices en/of IoT Gateways zijn relevante onderdelen in een Industrial Internet of Things (IIoT)-applicatie. Een belangrijke vraag voor het gebruik van een Edge device/IoT Gateway is; wat is het juiste besturingssysteem hiervoor en hoe houd ik mijn applicatie zo veilig en stabiel mogelijk?

Veiligheid is een van de belangrijkste onderwerpen wanneer we kijken naar een IIoT-oplossing. Het veilig houden van het device, de data op het device maar ook het veilig “vervoeren” van deze data naar de cloud. Tevens willen we de applicatie zo stabiel mogelijk houden zonder software issues die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door het onverwachts updaten van het device.

Het uitrusten van uw Edge devices/IoT Gateway met Windows 10 IoT Enterprise is de oplossing. De naam van dit besturingssysteem zegt het eigenlijk al; Windows 10 IoT is door Microsoft speciaal ontworpen voor IoT applicaties.

Belangrijke kenmerken van Windows 10 IoT:
De software-image van Windows 10 IoT Enterprise kunt u naar uw wensen inrichten en hiermee het device en de data zo veilig mogelijk houden door o.a. het toevoegen van zgn. “Lockdown features” en het configureren van “Group policies”. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
• Keyboard filter
• Bitlocker
• Unified Write filter
• Unbranded boot
• Custom Logon
• Security settings

Door te kiezen voor Windows 10 IoT Enterprise LTSC krijgt u niet te maken met onverwachtse Windows feature-updates en kunt u uw device zo stabiel mogelijk houden. In een IIoT-applicatie kunnen de nieuwste features er juist voor zorgen dat het device niet meer optimaal of helemaal niet meer werkt.

Het device wordt wel voorzien van security-updates waardoor een optimale veiligheid gegarandeerd is.

Wilt u zelf de mogelijkheden van Windows 10 IoT Enterprise testen?
Vraag dan nu de software bij ons aan.

Software aanvragen

Bij andere vragen kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij bespreken graag alle mogelijkheden voor uw IIoT-toepassing.

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06