Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > De toekomst een stap dichterbij met de nieuwe F-serie robot van Mitsubishi Electric

De toekomst een stap dichterbij met de nieuwe F-serie robot van Mitsubishi Electric

Datum: 31-5-2012

De nieuwe Mitsubishi Electric SCARA robots uit de F-serie zijn de snelste in hun klasse, robuust, zeer nauwkeurig en hebben de beste prijs/prestatie verhouding. Deze nieuwe F-series robots zijn direct klaar voor de meest uiteenlopende applicaties maar in het bijzonder voor “food and beverage”, verpakken (CGP), automotive, en assemblage. De 12’’ cyclus wordt door deze serie uitgevoerd in een luttele 0.29s, en geeft u daarmee de fel begeerde extra productiviteit.

De F-serie SCARA robot is speciaal voor applicaties in food, beverage and packaging, voorzien van beschermingsgraad IP54 en “food grade” smering. Indien nodig kan met behulp van een simpele optie de beschermingsgraad worden verhoogd naar IP65! Iedere robot is voorbereid om eenvoudig in iedere omgeving te integreren met behulp van standaard Ethernet, USB-programmeerpoort, camera interface en additionele aansturing van servo-motoren.

Optimale beschikbaarheid
Het bijzonder slim en slank ontwerp verhoogt de beschikbaarheid. De bekabeling voor de grijper loopt volledig zonder uit te steken door de robotarm en kan dus niet in aanraking komen met overige componenten. De hoogwaardige spindel is volledig weggewerkt. Dit voorkomt dat er ongewenste materialen in terecht kunnen komen.

Met behulp van de slimme technologie van iQ platform kunnen verschillende robots in één productiecel samenwerken in dezelfde beweging. Het hoognauwkeurig gelijktijdig bewegen vindt plaats met maximaal 30% van de maximum snelheid. Een bijkomend voordeel is de garantie dat deze robots gelijktijdig in het gezamenlijke werkgebied kunnen opereren en niet met elkaar botsen.

De snelste in zijn klasse
De RH-F dankt zijn snelheid aan de nieuwe Mitsubishi Electric servo motoren uit de MR-J4 generatie. Deze worden aangestuurd met een encoder revolutie van meer dan 4 miljoen pulsen per omwenteling bij maximaal 6000 toeren per minuut. Het resultaat is een bijzonder strak/stijf geheel en unieke aansturingsmogelijkheden met als resultaat een 12’’ test in 0.29 seconden.

KONING & HARTMAN GEEFT GRATIS VNC FUNCTIE OP IEDERE GOT16 VAN MITSUBISHI ELECTRIC

Amsterdam, 24 mei - De GOT16-serie van Mitsubishi Electric biedt optimale snelheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit. De hele GOT16 serie is vanaf nu te bedienen met behulp van uw standaard internet ... Meer info

Case Study: De weg van het papier

Tijdens het lezen van een magazine of boek ooit nagedacht over de lange weg die het papier in uw hand heeft afgelegd? Productie van één vel papier vereist een traject van meer dan 60 stappen. Eén van ’s lands grootste papierproducenten is Crown Van Gelder (CVG) uit Velsen. In de ruim 220.000 ton papier die zij jaarlijks produceren speelt de expertise van Koning & Hartman een belangrijke rol. Meer info