Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Terugblik Machinebouw event 2019

Terugblik Machinebouw event 2019

Datum: 11-12-2019

Op dinsdag 3 december jongstleden vond het Machinebouw event plaats in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch. Zoals altijd een innovatief, leerzaam en gezellig event. Voor diegene die het heeft gemist (en als herinnering voor bezoekers die er wel waren) willen we in het kort nog even onze highlights van die dag de revue laten passeren.

Wat is IO-Link
IO-link is een communicatie link tussen sensoren/actuatoren en de besturing. Deze communicatie is bidirectioneel en digitaal, waardoor er een chatbox functie ontstaat. Hierdoor kan veel meer informatie uitgewisseld worden dan bij de oude conventionele manier. Met IO-link kan de sensor buiten de gemeten waarden ook status informatie aan de besturing doorgeven en informatie ontvangen vanuit de besturing (bijv. configuratie informatie). Belangrijke voordelen hiervan zijn:
- Kostenbesparing op bedrading van de machine
- Enorme tijdsbesparing op het bekabelen tijdens het bouwen van de machine
- Voorkomen van onnodige stilstand door predictive maintenance mogelijkheden
- Snelle omsteltijden van de machine
- Link van OT naar IT zonder dat de PLC daarmee belast wordtKoppeling met veldbussen
IO-Link wordt vaak gebruikt in combinatie met een veldbus. Om die veldbus te koppelen aan bovenliggende systemen of zelfs door naar een Cloud-omgeving is ???? nodig. Er zijn verschillende soorten veldbussen, elk met andere eigenschappen en protocollen. Denk aan EtherCAT, PROFIBUS, PROFINET, CANopen of DeviceNET.

NIFE serie PC's
De NIFE serie PC's bevatten diverse modellen met ruimte voor een veldbus module. Op die manier is het mogelijk om eenvoudig een koppeling te maken tussen een veldbus en andere systemen. De NIFE105W is in de basis een IoT-gateway die de communicatie verzorgt naar bijvoorbeeld een cloud-omgeving. Met een veldbus module naar keuze kan direct een koppeling gemaakt worden tussen "veld" en cloud.Waar gateways voornamelijk de communicatie verzorgen zijn edge-devices bedoelt om diverse lokale rekentaken uit te voeren. Hierdoor kan direct gereageerd worden op veranderingen in het proces. De NIFE200 is zo'n device met een krachtige processor om de eerste analyses en berekeningen te doen zodat de hoeveelheid data die heen en weer naar de cloud gaat beperkt kan worden worden tot de belangrijkste parameters. Uitgerust met een veldbusmodule kan zo direct de data uit het proces te kunnen verwerken.In sommige gevallen moet een koppeling gemaakt worden tussen verschillende veldbussen. Dat is door de verschillende protocollen niet altijd eenvoudig. De NISE300 is ontwikkeld als veldbus-concentrator. In het systeem is ruimte voor 4 veldbus-modules om diverse veldbussen met hun eigen protocollen eenvoudig te koppelen. De krachtige Core-i5 processor zorgt voor verwerking van de data.Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze experts. Wij helpen u graag verder. 

Contact opnemen 

 

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06