Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Nieuwe reeks power adapters met Energie Efficiency Label (EEL)

Nieuwe reeks power adapters met Energie Efficiency Label (EEL)

Datum: 21-1-2010

Koning & Hartman biedt een nieuwe uitgebreide reeks milieuvriendelijke en energiezuinige power adapters aan, voorzien van een Energie Efficiency Label (EEL). Deze power adapters voldoen aan de door het Europese parlement verplicht gestelde nieuwe Eco-ontwerpeisen.

EuP directive producten voldoen aan de eisen van Eco-Design Requirements for Energy Using Products. Het doel van EuP is om de life cycle van producten te optimaliseren, impact van producten op het milieu te minimaliseren en de productie zo milieuvriendelijk te laten plaatsvinden. Een energie label (EEL) is verplicht gesteld voor de nieuwe Eco producten. Het label geeft van A t/m G het verbruik van het product aan en zo ook de belasting voor het milieu. Met A een zeer laag stroomverbruik tot G een zeer hoog stroomverbruik.


Dit betekent dat voor sommige adapters de CE keur komt te vervallen en deze niet meer gebruikt mogen worden binnen de EU. Koning & Hartman biedt alternatieven voor modellen waarvan de CE keur komt te vervallen en die volgens de nieuwe Eco-eisen in gekwalificeerde toepassingen binnen de EU, na april niet meer gebruikt mogen worden. Neem direct contact op met onze specialisten.