Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Nieuw: Panasonic sensoren met I/O-link

Nieuw: Panasonic sensoren met I/O-link

Datum: 13-3-2019

Panasonic heeft enkele sensoren uitgerust met het I/O-link protocol. Zo communiceren o.a. fiber sensor versterkers (FX-550L), druk sensoren (DP-L100) en afstandssensoren (HG-C1000 serie) nu via I/O-link.

Bekijk in webshop

Naast de gebruikelijke voordelen die I/O-link biedt, zoals externe parameterisering en eenvoudige vervanging van de sensoren, heeft Panasonic een uitgebreide zelfdiagnose geïmplementeerd. Deze functie verzorgt voorgedefinieerde waarschuwingsniveaus voor elk van de sensor typen. Dit houdt in dat de sensor zelf een waarschuwingssignaal verstuurt zodra de werking van de sensor nadelig beïnvloed wordt. Bijvoorbeeld als de FX-550L kan hierdoor een terugloop in de lichtintensiteit aan de receiver zijde detecteren. Deze zelfdiagnose bespaart kostbare tijd en verhoogt de productiviteit van het machinepark. Dankzij de gestandaardiseerde I/O-link technologie kunnen de sensoren eenvoudig worden geïntegreerd in het veld.

Elke sensor met I/O-link technologie wordt via één en dezelfde connector verbonden met een I/O-link master. De master werkt als een hub waar aan de ene kant de verschillende I/O-link sensoren aan verbonden zijn, en waar aan de andere kant een veldbus verbonden is. De Panasonic masters zijn nu verkrijgbaar met ondersteuning voor EtherCAT, Profinet en EtherNet/IP. De PLC verwerkt de data verder zoals gebruikelijk.

Voordelen van I/O-link:
- Kostenreductie door gebruik van een standaard M12 kabel voor alle sensoren
- Tijdsbesparing door gebruik van centrale parameterisering voor meerdere componenten tegelijkertijd (tijdens configuratie en vervanging)
- Zelf diagnose functie bespaart de gebruiker het zelf implementeren van diagnose functie op PLC niveau
- Hogere beschikbaarheid van de machine, dus hogere productiviteit

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze experts. 

Meer weten over ons Safety Panasonic portfolio?

Bel ons !
BEL: 015 - 260 9512
Bekijk in de webshop