Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Koning & Hartman kiest voor CommScope OneCell C-RAN small cell-oplossing voor Private LTE

Koning & Hartman kiest voor CommScope OneCell C-RAN small cell-oplossing voor Private LTE

Datum: 16-1-2020

Veel artsen van vandaag de dag, en zeker artsen van de volgende generatie, zullen in ziekenhuizen van de toekomst werken. Technologie zoals “Artificial Intelligence”, “Telehealth” en “Connected Care” zijn bepalend voor deze ziekenhuizen. Geavanceerde computers en algoritmen nemen steeds meer administratieve en routinetaken over.

Ter voorbereiding op deze toekomst is betrouwbare connectiviteit belangrijker dan ooit. Er is een dringende behoefte om artsen, verpleegkundigen, patiënten en apparatuur te verbinden terwijl ze zich door ziekenhuizen verplaatsen. Met hedendaagse technologische ontwikkelingen zoals het Internet of Things (IoT) en het aantal verbonden apparaten dat in een ziekenhuis worden gebruikt, is er meer bandbreedte en mobiele connectiviteit nodig. Dit soort innovatie stimuleert de digitalisering van de industrie en stelt medische professionals in staat om beter te voldoen aan de behoeften van patiënten.

Gezien de focus op het installeren van draadloze connectiviteit voor zorgcliënten, kiest Koning & Hartman voor de OneCell C-RAN small cell van CommScope. OneCell is een kostenefficiënte, betrouwbare, veilige en robuuste op LTE-technologie gebaseerde oplossing voor draadloze connectiviteit die uniek is in zijn soort. Met OneCell richt Koning & Hartman zich op gemiddelde en grote gebouwen in zorg, logistiek en industrie.

Zoals de naam al doet vermoeden, fungeren meerdere OneCell-radiopunten (“small cells”) op een specifieke locatie als "één grote cel". Het vermindert de netwerkcomplexiteit en voorkomt overmatige mobiliteit (handovers) van gebruikers tussen small cells wat resulteert in minder signalering waardoor er meer ruimte is voor gebruikersdata. Dit zorgt op zijn beurt voor een naadloze en betrouwbare mobiliteit en verbeterde netwerkprestaties die essentieel zijn in missie-kritische radionetwerken zoals Private LTE. Slimme functies zoals hergebruik van fysieke kanalen vergroten de capaciteit van het radionetwerk enorm. De beschikbare frequentiespectrum wordt hierdoor optimaal gebruikt en zorgt voor meer efficiëntie. Op de Nederlandse markt is bijvoorbeeld slechts 5 MHz bandbreedte beschikbaar in 1800MHz-spectrum (band 3) voor private cellulaire netwerken zoals Private LTE en Private GSM. OneCell ondersteunt tevens VoLTE en heeft een duidelijke roadmap naar de volgende generatie mobiele netwerken 5G.

In nauwe samenwerking met haar partners CommScope en Druid Software, is de OneCell C-RAN-small cell oplossing van CommScope met succes getest en gevalideerd voor toepassing in het Private LTE ECO-systeem van Koning & Hartman. De tests die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd, waren gericht op interoperabiliteit tussen de OneCell-oplossing en Druid's Raemis gevirtualiseerde ePC (Evolved Packet Core) en de systeemintroductie van OneCell in het Private LTE ECO-systeem van Koning & Hartman. De basisfunctionaliteit van het systeem en de efficiënte toepassing van de small cell oplossing werden gewaarbord door de tests zodat de oplossing met een gerust hart in een live Private LTE-netwerk kan worden toegepast. De tests werden uitgevoerd in het Technologie Lab van Koning & Hartman in Delft. Naast het uitvoeren van de tests, konden de netwerkexperts maximale ervaring en vertrouwen opbouwen met de nieuwe oplossing. Het 24/7 Remote Service Center van Koning & Hartman zal de KPI's van de geïmplementeerde OneCell & Druid-systemen in het veld monitoren en de uptime garanderen van het missie-kritische LTE-radionetwerk. 

Bekijk onderstaande video voor de technische voordelen van deze technologie:


“We zijn blij dat we deze unieke technologie in ons Private LTE ECO-systeem hebben kunnen opnemen. OneCell biedt een flexibele, solide, kostenefficiënte oplossing voor missie-kritische LTE-connectiviteit voor personeel en apparaten in de gezondheidszorg” aldus Danny Hoogewerff, product manager bij Koning & Hartman. "Uitgebreide tests en de introductie van nieuwe technische oplossingen zoals OneCell stellen ons in staat om onze Private LTE-netwerken efficiënt te ontwerpen, implementeren en beheren met directe technische ondersteuning van partners indien nodig. We zijn tevreden met de testresultaten en kijken ernaar uit om onze klanten in de nabije toekomst van dienst te zijn met deze unieke small cell oplossing.”

"Met de opkomst van ‘telemedicine’ ‘ en ‘telehealth’, en een grotere afhankelijkheid van mobiele communicatie binnen de ziekenhuiscampus, wordt het een noodzaak dat ziekenhuizen betrouwbare, snelle indoor dekking hebben," Stuart Holyoak, Director Small Cells Business Development EMEA bij CommScope. "We blijven investeren in slimme technologie voor indoor dekking, terwijl we vertrouwen op ons ecosysteem van partners, systeemintegrators en installateurs om mobiele diensten van hoge kwaliteit te leveren op plaatsen die nog meer bandbreedte nodig hebben naarmate de draadloze industrie zich ontwikkelt."

“De recente succesvolle interoperabiliteitstests tussen Druid en Commscope zijn een zeer belangrijke stap voor particuliere LTE-evolutie in de Benelux-markt en ook voor de recente ontwikkelingen in de VS met OnGo en CBRS-spectrum in Band 48, 3,5 GHz (3550 MHz tot 3700 MHz). ”, vult Liam kenny, CEO van Druid Software aan.

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06