Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Zijn er verschillen tussen NEXEDGE en MOTOTRBO? Zo ja, welke?

Zijn er verschillen tussen NEXEDGE en MOTOTRBO? Zo ja, welke?

Datum: 10-12-2013

NEXEDGE is het digitale systeem van Kenwood en MOTOTRBO is het digitale systeem van Motorola.

Beide systemen bieden de mogelijkheid trunking netwerken te bouwen en om middels IP een koppeling te maken tussen verschillende locaties. Als voorbeeld: Het ziekenhuis in Rotterdam heeft een dependance in Barendrecht en willen op snelle wijze met elkaar communiceren. Via een IP koppeling tussen de aanwezige repeaters op beide locaties wordt er een snelle en gemakkelijke verbinding gemaakt waardoor snelle communicatie mogelijk is.

Er zijn ook enkele verschillen tussen beide systemen. Het grootste verschil op dit moment is de modulatietechniek die beide systemen gebruiken. NEXEDGE maakt gebruik van
FDMA modulatietechniek waardoor hun spraakkwaliteit wordt verbeterd, een breder dekkingsgebied etc. MOTOTRBO maakt gebruikt van TDMA modulatietechniek, welke valt onder de welbekende DMR standaard.

Bovendien is het op dit moment enkel mogelijk met het NEXEDGE systeem om in een zogenaamde 'mixed mode' te werken. Dit betekent dat op hetzelfde systeem met zowel analoge als digitale portofoons gewerkt kan worden, ideaal als u in een transitieperiode zit. MOTOTRBO biedt nu nog alleen de mogelijk om met analoog of digitaal in één systeem te werken.

Het laatste verschil is vooral van toepassing voor de chemische- en/of havenindustrie. Met MOTOTRBO is het mogelijk om gebruik te maken van Atex gekwalificeerde portofoons, welke vaak in deze industrieën gebruikt worden.

Benieuwd welk systeem het best bij u past? Neem contact met ons op voor een advies op maat.


 

Case Study: Radio park in Atex omgeving

Eén van onze industriële klanten gebruikte tot op heden DECT toestellen voor hun interne communicatie. Alleen voldeden deze niet aan de dekking die nodig was over de gehele site en moest met het oog op de verandering van de site alles ATEX (de veiligheids norm voor explosieve omgevingen) zijn. Met behulp van de technische expertise van Koning & Hartman is er een passende totaaloplossing ontwikkeld. Meer info