Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Een kijkje achter de schermen bij onze Project Engineers

Een kijkje achter de schermen bij onze Project Engineers

Datum: 2-6-2020

Ben jij ook benieuwd hoe het is om als Project Engineer werkzaam te zijn in missie kritische omgevingen? In een interview vertelt een van onze Project Engineers meer over zijn werkzaamheden en uitdagingen.

Levens reden met missie kritische oplossingen
Ik ben binnen Koning & Hartman doorgegroeid van Field Engineer naar Project Engineer. Als Project Engineer zorg ik in een team van collega’s voor de uitrol van projecten en ondersteun ik Field Services bij derdelijns storingen.

Ik hou me voornamelijk bezig met communicatie systemen voor missie kritische omgevingen. Deze systemen zijn van levensbelang. Als o.a. de brandweer, politie en ambulance niet meer kunnen communiceren met elkaar kunnen hier levens van afhangen. Maar ook in het OV en op bedrijfsterreinen zoals terminals en raffinaderijen zijn communicatie systemen van essentieel belang voor de veiligheid van medewerkers en het goed laten verlopen van de bedrijfsprocessen.

Maatwerk voor de unieke werkwijze van klanten
Geen enkele dag is hetzelfde, omdat ik steeds betrokken ben bij verschillende projecten. Ook is geen enkele klant hetzelfde. Ze hebben allemaal een unieke werkwijze. Mijn topprioriteit is ervoor zorgen dat de klanten voorzien worden van een technische oplossing die volledig aansluit op hun werkwijze, wensen en eisen. Daarom vind ik het leuk om me in klanten te verdiepen en voorzie ik als onderdeel van een team van collega’s, klanten van een maatwerkoplossing.

Overal aan het werk
Ik ben een deel van de tijd te vinden op het kantoor in Delft waar ik bezig ben met voorbereidende werkzaamheden. Ook ben ik een deel van de tijd bezig op de klantlocatie met de uitvoering. Verder werk ik mee aan het opleveren van een documentatiepakket van een geleverde oplossing. Deze documentatie dient o.a. als input aan de collega’s van ons Remote Service Center zodat zij het systeem in beheer kunnen nemen. Zij lossen storingen op afstand op en voeren periodieke controles uit om problemen te constateren voordat klanten deze ervaren.

Daarnaast help ik collega’s met het onderzoek naar storingen waarvan de oorzaak onduidelijk is.  Dit zijn projectjes op zich waar ik met anderen samenwerk om tot een oplossing te komen. Soms geef ik ook trainingen voor kennisoverdracht aan collega’s. Om mijn kennis op peil te houden neem ik zelf deel aan trainingen van andere collega’s en leveranciers.

Een solide maar uitdagende basis
Koning & Hartman vormt een solide basis in mijn leven. Doordat ik er zo’n lange tijd werk ken ik veel collega’s en klanten. Dit voelt vertrouwd. Er heerst ook een open bedrijfscultuur. Iedereen maakt een praatje met elkaar, ongeacht het hiërarchische niveau.

Het werk is ook leuk, uitdagend en zeer afwisselend. Je moet steeds blijven bijleren. Wat je 10 jaar geleden hebt geleverd is vandaag de dag niet meer hot!

Open en eerlijk zaken doen
We zijn recent overgenomen door VINCI Energies. Het beleid sluit aan bij mijn werkwijze. We streven er naar dat we met kleine teams acteren op de wensen van de klant. Hierdoor leren we ze goed kennen, kunnen we meerwaarde leveren en open en eerlijk zaken doen.

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06