Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Ook een apparaat blijft gezond met de juiste voeding

Ook een apparaat blijft gezond met de juiste voeding

Datum: 12-5-2020

Wat is de juiste voeding voor uw apparaat?
Bij het ontwerp van een nieuw apparaat moet u een aantal keuzes maken met betrekking tot de power supply, namelijk:
- Kiest u ervoor om de power supply te integreren in het apparaat of deze erbuiten te houden?
- Moet u een externe netadapter toepassen of juist niet?
- En als u een externe netadapter toepast, moet dit dan een standaard adapter zijn of een customized variant?

Wij helpen u graag bij het maken van deze keuzes
Ervoor kiezen om de power supply buiten het apparaat te houden, dus een externe netadapter kan namelijk veel voordelen bieden. 

Meer ruimte in het apparaat
Doordat u de power supply buiten het apparaat plaatst houdt u ruimte vrij in het apparaat. Een groot voordeel hiervan is dat het apparaat kleiner en compacter en daarmee eventueel goedkoper ontworpen kan worden. Hierdoor kunt u kostenbesparender produceren.

Minder warmteontwikkeling in het apparaat
Hoe meer elektrische componenten in een apparaat hoe warmer het apparaat bij gebruik zal worden. Doordat de power supply/netadapter zich buiten het apparaat bevindt, wordt de warmteontwikkeling in het apparaat gunstig beïnvloed en hoeft er bijvoorbeeld niet voor extra koeling  gezorgd te worden.

Bekijk in webshop

Kiezen voor een standaard of een customized adapter?
Standaard adapter
Voor wat betreft de aansluiting wordt vaak gekozen voor een standaard connector, bijvoorbeeld een 5,5 mm plug (P1J). Omdat dit een universele connector is, kan deze door de gebruiker makkelijk uitgewisseld worden voor een andere adapter. Als de specificaties van beide adapters toch net even verschillen, zou dit voor storingen aan het apparaat kunnen zorgen en in het slechtste geval werkt het apparaat helemaal niet meer. Dit resulteert in storingen en defecten en de daarmee samenhangende hoge service-, reparatie of vervangingskosten.

Customized adapter
Door gebruik te maken van een customized adapter wordt de standaard connector vervangen door een unieke uitvoering voor uw applicatie. Het uitwisselen van de adapter door de gebruiker is dan niet meer mogelijk en waardoor storingen en defecten door het gebruik van een verkeerde adapter worden voorkomen. Via onze customized service kunnen we de netadapter aanpassen door een connector naar keuze voor u te monteren.

Keuze voor een twist-lock connector (vergrendelbare connector)
Standaard adapters kunnen heel makkelijk losgaan als er bijvoorbeeld kracht op de kabel wordt uitgeoefend. Dit ongewenste ontkoppelen van de connector zorgt voor storingen in het veld en in het slechtste geval werkt het apparaat helemaal niet meer. Het gebruik van een vergrendelbare connector, een zgn. twist-lock connector voorkomt het ontkoppelen van de connector.
Dit is bijvoorbeeld bij medische apparaten heel belangrijk. Ongewenste ontkoppeling kan hier verstrekkende gevolgen hebben.  Dit geldt zeker niet alleen voor medische apparaten, maar de keuze voor een twist lock connector kan voor diverse toepassingen de juiste zijn, bijv. bij kassasystemen of beveiligingscamera’s.Voor netadapters is Mean Well onze preferred choice.
Mean Well heeft meer dan 600 netadapters voor industriële en medische toepassingen en speciale adapters voor bijvoorbeeld vochtige ruimtes. Klik hier voor een compleet overzicht.Kenmerkend voor alle netadapters van Mean well zijn de betrouwbaarheid. Ze zijn ontworpen voor 24/7 gebruik in vrijwel iedere omgeving (-40°C tot +70°C).

Exporteren naar meerdere landen?
Een groot voordeel is dat de netadapters voldoen aan vrijwel alle belangrijke internationale keuren. Dit betekent dat dezelfde netadapter naar alle uithoeken van de wereld geëxporteerd kan worden; efficiency en kostenreductie in de supply chain.  

CE-keurmerk al voorzien
De externe netadapter is door de fabrikant al voorzien van een CE keurmerk. Dus geen zorgen over kruipwegen, isolatie-afstanden of doorslagspanningen.  Een veilige spanning gaat het apparaat in; voor u een zorg minder.

Meer weten over de mogelijkheden?
Ons power supply team helpt u graag bij het maken van de juiste keus rekening houdend met de wensen en eisen van de toepassing.


Advies door technische specialisten; snel inzicht in de mogelijke oplossingen.Customized service; aanpassingen en assemblages in eigen beheer.

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06