Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > De IoT Gateway die bij u past!

De IoT Gateway die bij u past!

Datum: 2-7-2020

Er is één vraag die bij het bedenken van een IoT oplossing heel vaak gesteld wordt: “Hoe kom ik aan een betrouwbare IoT Gateway, die gemakkelijk is in te passen in een PC gebaseerde IoT oplossing?”

Een semi-industriële Windows 10 IoT Gateway biedt u die mogelijkheid. Dankzij het inmiddels zeer breed geaccepteerde Windows 10 IoT besturingssysteem is deze gateway snel in te passen in zowel uw huidige als ook uw nieuwe apparaat of machine applicatie. Afhankelijk van de wensen en eisen is het belangrijk te kiezen voor het juiste systeem met de juiste configuratie.

Compacte low power Windows 10 IoT Gateway
Met afmetingen van slechts 155mm (W) x 106mm (D) x 37mm (H) is de NEU-X100 ideaal voor toepassingen binnen de apparatenbouw. Juist hier waar ruimte gebrek vaak een issue is bied de NEU-X100 een waardige industriële IoT oplossing in de vorm van een compacte low power Windows 10 IoT Gateway. De standaard NEU-X100 versie is uitgerust met een dual core™ Intel® Celeron® Processor N3350, 2M Cache, up to 2.4 GHz processor die uiteraard, met max TDP van 6 Watt, volledig fanless wordt gekoeld. Ook de uitvoering met een N4200, de quad-core™ Intel® Pentium® Processor N4200, 2M Cache, up to 2.5 GHz wordt met 6 Watt passief gekoeld. Beide low power processoren zijn opgenomen in de IOTG groep van Intel®, waardoor deze genieten van de embedded longevity van Intel®.  Kortom een zeer zuinige en langdurige oplossing voor fanless IoT design in elk apparaat of machine.

Qua connectivity komt deze unit ook niets te kort. Met twee netwerkpoorten is deze unit gemakkelijk in te passen in het interne netwerk van uw apparaat of machine. Uiteraard kent het systeem ook de mogelijkheid tot het uitbreiden naar WIFI communicatie, door gebruik te maken van het aanwezige mPCI slot. En daarnaast biedt de unit ook mogelijkheid voor seriële communicatie via de aanwezige COM poorten, waarvan 1 te configureren is voor zowel RS232, RS422 als ook voor de wat meer industriële applicaties RS485. USB 3.0, audio (Line out) en 2x HDMI behoren ook tot de standaard I/O.

In combinatie met een 4GB SDRAM en een 64 GD SSD (M.2) kan zeer gemakkelijk een volwaardig Windows 10 IoT device gecreëerd worden. Dankzij de juiste processor keuze kan het systeem al voorzien worden Windows 10 IoT Enterprise 2019 ENTRY licentie. Dit maakt het systeem ook nog eens kosteneffectief.

Performance Windows 10 IoT Gateway
Wanneer een Gateway meer applicatie “power” nodig heeft, of als er bijvoorbeeld met een meer IoT-Edge Gateway functionaliteit gewerkt moet worden kan de NEU-X100 wellicht niet voldoende zijn. Hiervoor bieden we dan het broertje van de X100, de NEU-X300. De NEU-X300 is een ware performance Gateway gebaseerd op de  bewezen Intel® core™ i  architectuur. Het design is zo gemaakt dat er een enigszins scalable oplossing ontstaat. Door de uitvoering van een socket processor kan, afhankelijk van de applicatie eisen van het apparaat of de machine, gekozen worden voor een passende processor. Door direct te kiezen voor een embedded processor wordt het een longevity oplossing.

Wanneer het een applicatie betreft met behoefte aan veel monitoring capaciteit, dan is de high-end versie van NEU-X300-Q370 met 3x onafhankelijk aanstuurbare video uitgangen, hiervoor zeer geschikt. Ook m.b.t de toepassing van een extra beveiligings- TPM module is de Q370 variant de juiste keuze. Wanneer de specificaties wat lichter van aard zijn is de H310 versie een goede optie. Deze zeer kosteneffectieve oplossing beschikt wel over de standaard functionaliteit maar heeft wat minder uitbreidingsmogelijkheden en bijv. 2x HDMI i.p.v. 3x.

De Q370 biedt ook ondersteuning voor een M.2 met PCIe signaal, wat ideaal te gebruiken is voor hogere opslagcapaciteit SSD met zeer snelle disktoegang voor R/W data acties. Zeker een toegevoegde waarde wanneer men de unit wil inzetten als een IoT Edge Gateway server.
Neem contact op met ons! 
Voor meer informatie over uw gewenste Gateway configuratie, op maat assemblage & installatie waardoor een naadloos aansluiting binnen uw IoT oplossing plaats vind, laat het ons weten. Een team van experts staat voor u klaar om u te assisteren bij het maken van de juiste keuze qua systeem en configuratie. Nieuwsgierig, vraag een demo aan!

Een Windows 10 IoT Gateway testen? Click hier! 

Ook voor andere IoT hardware gerelateerde oplossingen kunt u bij ons terecht.  Schroom niet contact op te nemen. Zoekt u daarbij meer IoT software gerichte oplossingen, dan openen wij graag de deuren naar de gehele VINCI organisatie waar onze collega’s van o.a Axians, Actemium, Omexom voor u klaar zullen staan.  


Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06