Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Compacte servers voor verwerking van Big Data

Compacte servers voor verwerking van Big Data

Datum: 15-4-2014

Men verwacht dat er in 2020 50 miljard verbonden devices in de wereld zijn welke allen onderling data verzenden via de 'cloud'. Deze data, ook wel Big Data, wordt vergaard en verwerkt op servers in datacenters. Door het gebruik van specifieke software is het mogelijk om diverse cloud-omgevingen onafhankelijk van elkaar te laten draaien. Dit gebeurd vaak vanuit één centraal punt, dit is echter niet nodig en vaak zelfs af te raden. 

Dataverwerking wordt steeds vaker lokaal opgeslagen, hiervoor heeft u kleinere servers nodig welke bovendien ook energiezuiniger werken. Wij bieden hiervoor de serie
Small Form Factor Servers aan.

Bekijk in webshop

Deze uiterst compacte servers zijn uitgevoerd als 1U hoge 19” oplossing bij een diepte van slechts 25cm! Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden voor een Atom processor, een i5 of i7 of de nieuwe 8-core Atom processor. Deze laatste is krachtig genoeg voor virtualisatie waardoor aparte processen onafhankelijk van elkaar kunnen draaien.

De SFF servers zijn volwaardige systemen met voldoende aansluitmogelijkheden zoals USB, Gigabit LAN (2-4 stuks), en bieden ondanks de kleine afmetingen ruimte voor 2 3.5” disks of 2-4 2,5” disks.

Bovendien is de leverbaarheid van de Small Form Factor Server momenteel gegarandeerd tot begin 2018.

Heeft u vragen over dit product? Neem dan snel contact op met onze experts.

Stel een vraagMeer weten over onze rackserver oplossingen?

Bel ons !
BEL: 015 - 260 9803
Bekijk in de webshop