Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Een betrouwbare IIoT oplossing

Een betrouwbare IIoT oplossing

Datum: 13-5-2020

Als toonaangevende leverancier en specialistische technologie partner levert Koning & Hartman al meer dan 25 jaar intelligente hardware oplossingen voor de industriële en embedded automatiseringsmarkt. Door onze expertise en ook de directe relatie met Intel® en Microsoft en tal van internationale topleveranciers biedt Koning & Hartman oplossingen op maat.  Dit zijn voornamelijk x86 gebaseerde computer systemen, zoals 19” IPC systemen, Server systemen, Box PC’s, Panel PC’s maar ook diverse board configuraties, die afhankelijk van de applicatie volledig op maat worden geconfigureerd, geïnstalleerd en getest.

Longevity
In al die jaren is één ding wel heel duidelijk geworden. Naast een zeer goede productkwaliteit, betrouwbaarheid en technische hoogwaardige support is de mate van Longevity van zeer, zeer groot belang. Voor OEM-ers, machinebouwers en apparatenbouwers binnen de Embedded en Industriële markt, is longevity of wel leverbaarheid in de toekomst van toegepaste PC platformen een must. Hierdoor ontstaat stabiliteit van het eindproduct, een homogeen machine/apparaten park, eenduidige software compatibiliteit en de mogelijkheid voor een gestandaardiseerde service niveau. Door zaken te doen met de juiste partners is Koning & Hartman als geen ander in staat deze longevity te bieden.

Als No. 1 CPU en chipset fabrikant heeft Intel zich al jaren ingezet voor de ontwikkeling van een Embedded (platform) portfolio. Vanuit deze embedded groep heeft Intel verschillende samenwerkingsverbanden, technologie standaarden, design-opleidingen etc., waarvan board en systeem fabrikanten gebruik van mogen maken. Als directe partner van deze embedded groep van Intel worden fabrikanten volledige op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en hebben zij ook meer inzicht in de toekomstige CPU architecturen. Door alle op maat samengestelde systemen te baseren op de hieraan geconfirmeerde fabrikanten en ontwikkelaars en het maken van de juiste keuze m.b.t. pheripherals ontstaat de ideale longevity. Kortom, het is dus wel belangrijk dat gekozen wordt voor de juiste architectuur, zodat dit longevity voordeel volledig benut kan worden. Onze experts kunnen u hierbij optimaal ondersteunen en zorg dragen voor de juiste keuze.

Binnen deze embedded groep heeft Intel zich nu helemaal toegelegd op de Internet-of-Things (IoT) markt, met het uitgebreid IoT programma. De IOTG geeft met dit programma nu naast longevity volledige focus op IoT en alle aspecten die daarbij behoren zoals meer en meer chip(set) ontwikkelingen op het gebied van high-performance / low power, Single chip platform ontwikkelingen, geïntegreerde Easy cloud connectie, en embedded I/O integratie.

Dit heeft de ontwikkeling van kleine low power embedded boards (small footprint), zeer compacte Box PCs en kleine Panel PCs flink gestimuleerd. Veel van deze systemen worden tegenwoordig ingezet als IoT gateway. Afhankelijk van de functie van de gateway kan gekozen worden voor een zeer “simpele” variant (enkele router functie), een standaard gateway, edge-gateway of zelfs een gateway server. De hoeveelheid aan data, mate van intelligentie (doorsturen, bewerken, verwerken, samenvatten etc.), lokale opslag en connectiviteit zijn allemaal zaken die de keuze van de hardware beïnvloeden. Ook is de keuze van juiste hardware uiteraard afhankelijk van de omgevingsfactoren waar de oplossing moet worden geplaatst. Dit alles maakt de toepassing voor een betrouwbare IIoT uiteindelijk mogelijk.

(I)IOT
Veel eerder al dan de intrede van het zogenaamde Internet-Of-Things (IoT) of zelfs het Industrial IoT werden machines en apparaten binnen de industriële en embedded markt voorzien van digitale ingangen. Destijds onder de noemer van Remote-monitoring, -servicing of zelfs remote-access. Vaak werd hier dan wel lokaal data opgeslagen wat via zo’n ingang op verzoek eruit gehaald kon worden. Met de intrede van IoT en “Big data” nam de ontwikkeling hiervan een vogelvlucht en werd de vraag om meer systemen met automatische processen uit te rusten werkelijkheid. Automatische processen met als doel om lokale data van de machines en apparaten via intelligente sensoren te verzamelen en via een WLAN verbinding naar de cloud te brengen. Op zich een gemakkelijke theoretische vraag, echter de praktische invulling ervan levert regelmatig additionele vragen op, waar men in eerste instantie zo 1-2-3 nog niet aan gedacht had. Het gaat hier zowel om hardware- als software georiënteerde vraagstukken:

- Welke sensoren moet ik gebruiken?
- Hoe gaan die communiceren met mijn bestaande systemen?
- Welke industriële gateway heb ik nodig?
- Welke vorm van communicatie ga ik hiervoor gebruiken?
- Hoe kan ik een cloudomgeving opzetten en de gewenste data erin krijgen?
- Hoe kan ik de juiste cloud tools optimaal gebruiken?
- Hoe blijft mijn oplossing 100 % veilig en operationeel?

Een totaaloplossing bij één bedrijf

Zoals hieruit al blijkt is naast de juiste hardware keuze ook de keuze van de juiste software een grote uitdaging. Hoe ga ik deze data zo snel mogelijk, gecontroleerd en ge-“secured” naar de cloud brengen? Dit vraagt een complete software integratie van sensorniveau tot en met de cloudomgeving en tussenstappen die daarvoor noodzakelijk zijn. Daar dit een hele andere discipline is en dus ook een andere deskundigheid en expertise vereist is samenwerken hierbij een key-factor. Het grote voordeel is nu dat Koning & Hartman deel uitmaakt van VINCI Energies, een zeer grote speler binnen de gehele segment. Dit biedt voor machine- en apparatenbouwers een ideale gelegenheid om het gehele traject als één project bij Koning & Hartman neer te leggen. De verschillende software georïenteerde business units bieden totaal een compleet portfolio dat ondersteund wordt door een zeer groot leger aan professionele software ontwikkelaars met expertise binnen de industriële en embedded markt. Gezamenlijk met het hardware aanbod van de Koning & Hartman business unit Industry NL ontstaat er een ge-ongeëvenaard totaalpakket, wat uniek en compleet op maat voor u als apparaten- of machinebouwer kan worden ingezet.

Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem contact op met onze experts en ontdek de mogelijkheden.

Stel uw vraag

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06