Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Windows 10 IoT Enterprise in Security en Surveillance

Windows 10 IoT Enterprise in Security en Surveillance

Datum: 12-3-2020

Om onze veiligheid te waarborgen worden dagelijks miljoenen foto’s en video’s gemaakt door beveiligingscamera’s bijvoorbeeld in winkels, productie-omgevingen, gebouwen, straten, hotels, op vliegvelden, etc. Waar er voorheen met vrij simpele camera’s gewerkt werd, wordt de surveillance apparatuur en de toepassing hiervan steeds slimmer en intelligenter, denk bijvoorbeeld aan Computer Vision (het analyseren en interpreteren van afbeeldingen en video’s door computers, camera’s en apparaten en op basis hiervan zelfstandig beslissingen nemen).

De data wordt vanzelfsprekend in eerste instantie gebruikt voor beveiligingsdoeleinden maar naast het security aspect blijkt het verzamelen van data van onschatbare waarde te zijn voor bedrijven. Door slimme, verbonden apparaten en Internet of Things (IoT) krijgt u meer inzicht en kunt u de juiste keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan klanten- en reizigersbewegingen, verkeersvolumes, efficiëntie van productielijnen, navigatie, apparaat gebruik, toegang tot gebouwen en nog veel meer. Deze data zorgt ook voor uitdagingen. Naarmate de hoeveelheid gegevens die wordt gegenereerd, gedeeld, opgeslagen en benaderd toeneemt, is er natuurlijk ook een verhoogde behoefte om deze gegevens te beschermen.

Bovengenoemde ontwikkelingen bieden u als apparatenbouwer en/of system integrator veel kansen. Door uw oplossingen en toegevoegde waarde kunt u bedrijven en instellingen in Security / Surveillance ontzorgen. Het voorzien van devices met Windows 10 IoT biedt mogelijkheden om dit te realiseren. Tevens is Windows 10 IoT geoptimaliseerd voor het gebruik met de Microsoft Azure cloud-omgeving.Beveiliging
Windows 10 IoT biedt een aantal voordelen in beveiliging en identiteit bescherming, bijv. beveiligingsinnovatie op het gebied van bedrijfs-ID's, biometrische toegangscontrole en multifactor-authenticatie. Hierdoor heeft alleen geautoriseerd personeel toegang. Windows 10 IoT is voorzien van features waarmee u kunt voorkomen dat informatie lekt of wordt gestolen en apparaten kunnen onmiddellijk vergrendeld worden indien nodig. De devices zijn gemakkelijk te beheren. Inzage in wie ze gebruikt, wat ze uitvoeren en waar ze zich bevinden, op elk gewenst moment.

Eén universeel platform
Windows 10 IoT kan op diverse apparaten geïnstalleerd worden, waaronder smartphones, tablets, PC’s, monitors, camera’s, etc. dit biedt meer flexibiliteit in de computerkeuze. Met één universeel platform,  één beveiligingsmodel en één deployment en management systeem, vermindert Windows 10 IoT de complexiteit van de infrastructuur. Hierdoor wordt het mogelijk diverse apparaten en systemen te koppelen en deze gemakkelijker en sneller te verbinden.

Universele applicaties
Eén en dezelfde app kan gebruikt en geraadpleegd worden op verschillende apparaten,zoals smartphones, tablets, PC’s, interactieve kiosks, etc. waar en wanneer dat nodig is. Of het nu gaat om een de monitor/pc in een meldkamer, de beveiligingscamera of een mobiel device van de beveiligingsmedewerker.

Voortdurende innovatie
Windows 10 IoT Enterprise wordt geleverd als een service, dit biedt meer keuze en flexibiliteit. Zo kan gekozen worden tussen het frequent updates ontvangen of het uitsluitend installeren van beveiligings- en essentiële updates om de applicatie zo stabiel mogelijk te houden. Volledige controle wanneer eventuele updates geïnstalleerd worden.
 
Dit zijn een aantal voordelen van het gebruik van Windows 10 IoT Enterprise. Nieuwsgierig geworden? Laat u dan door onze specialisten informeren over de mogelijkheden van Windows 10 IoT Enterprise.

Bekijk in webshop

Wij willen uw verwachtingen overtreffen!
Koning & Hartman begrijpt als geen ander de uitdagingen waar machine- apparatenbouwers en systeem integrators mee te maken hebben. Als up-to-date technologie partner kunnen we u adviseren bij de selectie van betrouwbare apparatuur voor de continuïteit van uw machine of apparaat. Wij zetten al uw wensen en eisen om naar de juiste specificaties en toepassingen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van embedded en industriële automatisering en dankzij onze partnerships met talrijke toonaangevende fabrikanten garanderen wij een passende oplossing. Wij kunnen naar behoefte een technisch sparringpartner alsook een verlengstuk van uw supply chain zijn. Heeft u een vraagstuk?
Neem contact op met onze experts

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06