Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Windows 10 IoT Enterprise in Retail

Windows 10 IoT Enterprise in Retail

Datum: 3-3-2020

Klantbeleving als waardevol instrument
Dat de macht in het afgelopen decennium is verschoven naar de klant, is een gegeven. De toenemende behoefte aan beleving is een logisch gevolg van het steeds inzichtelijkere aanbod van diensten en producten. De klant wil merken dat hij echt centraal staat. Dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor retailers.

De huidige klant verwacht veel van hun retailervaring, meer dan simpelweg een transactie. De huidige consument wil graag een persoonlijke benadering en een hoog serviceniveau dat zich onderscheidt van de concurrentie. De klant verwacht gepersonaliseerde aanbiedingen, voorraadinzicht, het signaleren van trends door de retailer en het kunnen vergelijken van producten en prijzen.

Point of Sale transformeert naar Point of Service. Een plek waar retailers hun klanten betrekken bij het proces en goede relaties en loyaliteit opbouwen. Of dit nu online gebeurt of binnen de fysieke winkel.

Het Internet of Things (IoT) en een nieuwe generatie slimme, verbonden apparaten zorgt voor nieuwe mogelijkheden door het verzamelen, het analyseren en gebruiken van data, namelijk:
•Klantervaringen verbeteren, bijv. door middel van het ontwikkelen van een mobiele app
•De betrokkenheid van medewerkers verhogen, bijv. door het optimaliseren van het verkoop proces
•De bedrijfsvoering optimaliseren, bijv. het verlagen van de operationele kosten resulterend in hogere winstmarges
•Betere inzichten verkrijgen, bijv. door het verzamelen van gegevens over hoe klanten producten gebruiken, wordt inzicht verkregen in mogelijkheden voor productverbetering, innovaties en aanvullende services

Bovengenoemde ontwikkelingen bieden u als apparatenbouwer en/of system integrator veel kansen. Door uw oplossingen en toegevoegde waarde kunt u retailbedrijven ontzorgen.Het voorzien van devices met Windows 10 IoT biedt mogelijkheden om dit te realiseren. De Windows 10 IoT-technologie biedt o.a. de volgende voordelen:

Eén universeel platform
Windows 10 IoT kan op diverse apparaten geïnstalleerd worden, waaronder smartphones, tablets, PC’s, POS-systemen, kiosks, etc. Met één universeel platform, één beveiligingsmodel en één deployment en management systeem, vermindert Windows 10 IoT de complexiteit van de infrastructuur. Hierdoor wordt het mogelijk diverse apparaten en systemen te koppelen en deze gemakkelijker en sneller te verbinden.

Universele applicaties
Het gebruiken van dezelfde app op verschillende apparaten zoals smartphones, tablets, PC’s, POS-systemen, kiosks, etc. Of het nu gaat om de winkelbediende die gebruik maakt van een tablet of de klant die gebruik maakt van een kiosk of smartphone in de winkel.

Beveiliging voor retailapplicaties
Windows 10 IoT biedt een aantal voordelen in beveiliging en identiteitbescherming, bijv. beveiligingsinnovatie op het gebied van bedrijfs-ID's, biometrische toegangscontrole en multifactor-authenticatie.  Dit helpt de veiligheid te garanderen in het geval dat bijvoorbeeld een tablet of smartphone verloren of gestolen wordt uit een winkel.

Windows 10 IoT is voorzien van features waarmee u kunt voorkomen dat informatie lekt of wordt gestolen en apparaten kunnen onmiddellijk vergrendeld worden als ze ontvreemd worden of als ze kwijtraken.

De devices zijn gemakkelijk te beheren. Inzage in wie ze gebruikt, wat ze uitvoeren en waar ze zich bevinden, op elk gewenst moment.

Betalingsopties
Om betalingen te accepteren, zijn volledig geïntegreerde EMV-opties beschikbaar op Windows 10 IoT-apparaten. Ook op een mobiel POS-device, zodat medewerkers door de winkel kunnen lopen met een tablet om klanten te bedienen.

Voortdurende innovatie
Windows 10 IoT Enterprise wordt geleverd als een service, dit biedt meer keuze en flexibiliteit. Zo kan gekozen worden tussen het frequent updates ontvangen of het uitsluitend installeren van beveiligings- en essentiële updates om de applicatie zo stabiel mogelijk te houden. Volledige controle wanneer eventuele updates geïnstalleerd worden.  

Dit zijn een aantal voordelen van het gebruik van Windows 10 IoT Enterprise. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met ons en laat u door onze specialisten informeren over de mogelijkheden van Windows 10 IoT Enterprise. 

Bekijk in webshop

Wij willen uw verwachtingen overtreffen!
Koning & Hartman begrijpt als geen ander de uitdagingen waar machine- apparatenbouwers en systeem integrators mee te maken hebben. Als up-to-date technologie partner kunnen we u adviseren bij de selectie van betrouwbare apparatuur voor de continuïteit van uw machine of apparaat. Wij zetten al uw wensen en eisen om naar de juiste specificaties en toepassingen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van embedded en industriële automatisering en dankzij onze partnerships met talrijke toonaangevende fabrikanten garanderen wij een passende oplossing. Wij kunnen naar behoefte een technisch sparringpartner alsook een verlengstuk van uw supply chain zijn. 

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06