Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Windows 10 IoT Enterprise in Industrie

Windows 10 IoT Enterprise in Industrie

Datum: 6-3-2020

Inspelen op veranderingen door het maken van slimme keuzes

De Nederlandse industrie groeit door. De technologische industrie blijft de sterkste groeier binnen de sector. Bedrijven produceren enorme hoeveelheden data. Met zogeheten 'predictive analytics' zijn datastromen niet alleen te gebruiken voor een verdere optimalisatie van productieprocessen, maar ook voor predictive maintenance (technieken waarmee kan worden ingeschat wanneer machines onderhouden moeten worden). Daarnaast draagt data ook bij aan een verdere optimalisatie in ontwerp, energieverbruik, materiaalstromen en meer.


Als er één markt op dit moment een transformatie doormaakt is het de industrie. Innovatie en het minimaliseren van de TCO (Total Cost of Ownership) is cruciaal voor machine- en apparatenbouwers om de concurrentiepositie te behouden. Verder zien we trends in de industrie zoals Smart Industry, Predictive Maintenance, robotisering en 3D Printing.

De huidige en toekomstige industrie vraagt om sneller, flexibeler en kostenbesparender produceren. Slimme, verbonden apparaten en (Industrial) Internet of Things (IIoT) kunnen machine/apparatenbouwers helpen de juiste keuzes te maken, door inzicht in processen en data, bijvoorbeeld:
• Het verzamelen van gegevens van leveranciers om productietijden efficiënt te plannen
• Het monitoren van energieverbruik
• Het verzamelen van gegevens over hoe klanten producten gebruiken. Dit geeft inzage in mogelijkheden voor productverbetering, innovaties en aanvullende services
• Predictive Maintenance – het voorspellen van problemen en het voorkomen van downtimeHet voorzien van alle devices in uw productie-omgeving van Windows 10 IoT biedt u het juiste besturingssysteem om deze transformatie door te maken. Windows 10 IoT biedt u de volgende voordelen: 

Eén universeel platform

Windows 10 IoT kan op diverse apparaten geïnstalleerd worden, waaronder smartphones, tablets, gateways, PC’s, industriële Panel PC’s/monitors, etc. Dit biedt machine-/apparatenbouwers meer flexibiliteit in hun computerkeuze. Met één universeel platform, één beveiligingsmodel en één deployment en management systeem, vermindert Windows 10 IoT de complexiteit van de infrastructuur. Hierdoor wordt het mogelijk diverse machines/apparaten te koppelen en deze gemakkelijk en snel te verbinden.

Universele applicaties
Het gebruiken van dezelfde app op verschillende apparaten zoals smartphones, tablets, PC’s, Industriële Panel PC’s/monitors, etc.
Of het nu gaat om een industriële PC die de productie aanstuurt, een interactief display in de productieruimte / testruimte of een tablet die gebruikt wordt door een productiemedewerker.

Beveiliging in industriële applicaties
Windows 10 IoT biedt een aantal voordelen in beveiliging en identiteitsbescherming, bijv. beveiligingsinnovatie op het gebied van bedrijfs-ID's, biometrische toegangscontrole en multifactor-authenticatie. Hierdoor heeft alleen geautoriseerd personeel toegang tot bijvoorbeeld kritieke bedrijfsgegevens. Windows 10 IoT is voorzien van features waarmee u kunt voorkomen dat informatie lekt of wordt gestolen en apparaten kunnen onmiddellijk vergrendeld worden als ze ontvreemd worden of als ze kwijtraken. U kunt gemakkelijk alle apparaten beheren. Inzage in wie ze gebruikt, wat ze uitvoeren en waar ze zich bevinden, op elk gewenst moment.

Voortdurende innovatie
Windows 10 IoT Enterprise wordt geleverd als een service, dit biedt meer keuze en flexibiliteit. Zo kan gekozen worden tussen het frequent updates ontvangen of het uitsluitend installeren van beveiligings- en essentiële updates om de applicatie zo stabiel mogelijk te houden. Volledige controle wanneer eventuele updates geïnstalleerd worden.

Nieuwsgierig geworden? Laat u dan door onze specialisten informeren over de mogelijkheden van Windows 10 IoT Enterprise.

Bekijk in webshop

Wij willen uw verwachtingen overtreffen!
Koning & Hartman begrijpt als geen ander de uitdagingen waar machine- apparatenbouwers en systeem integrators mee te maken hebben. Als up-to-date technologie partner kunnen we u adviseren bij de selectie van betrouwbare apparatuur voor de continuïteit van uw machine of apparaat. Wij zetten al uw wensen en eisen om naar de juiste specificaties en toepassingen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van embedded en industriële automatisering en dankzij onze partnerships met talrijke toonaangevende fabrikanten garanderen wij een passende oplossing. Wij kunnen naar behoefte een technisch sparringpartner alsook een verlengstuk van uw supply chain zijn. Heeft u een vraagstuk? Neem dan contact op met onze experts

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06