Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Windows 10 IoT Enterprise in Healthcare

Windows 10 IoT Enterprise in Healthcare

Datum: 21-4-2020

De technologie ontwikkelt zich razendsnel en dat maakt dat mensen steeds meer zelf kunnen regelen op een moment dat hen het beste uitkomt. Deze omslag in de samenleving vraagt ook een omslag in de zorg. Ziekenhuizen richten hun organisaties steeds meer in naar de wensen en behoeften van de patiënt en baseren hun portfoliokeuze daarop. Anders gezegd: de patiënt is partner geworden en de zorgmarkt richt zich hier naar.

Wereldwijd geven zorginstellingen dan ook veel geld uit aan IT-systemen, het digitaliseren van patiëntinformatie en het automatiseren en verbeteren van klinische workflows. Van klinische analyse tot elektronische gezondheidsdossiers tot medische beeldvorming en activabewaking, bijna elk aspect van een gezondheidsorganisatie kan profiteren van slimme, verbonden apparaten en cloudtechnologie. Eén van de meest veelbelovende gebieden van innovatie en transformatie in de gezondheidszorg, is het verbinden van patiëntgerichte netwerken, bijvoorbeeld tussen huis, werkplek en zelfs onderweg.

Het Internet of Things (IoT) en een nieuwe generatie slimme, verbonden apparaten zorgt voor nieuwe mogelijkheden door het verzamelen van data en het analyseren en gebruiken van deze data. Het verbinden van wearables voor patiënten tot diagnostische en beeldvormende apparaten tot complexe chirurgische medische apparatuur zorgt voor nieuwe inzichten.

Bovengenoemde ontwikkelingen bieden u als machinebouwer, apparatenbouwer en/of system integrator veel kansen. Door uw oplossingen en toegevoegde waarde kunt u bedrijven en instellingen in de zorgsector ontzorgen. Het voorzien van devices met Windows 10 IoT biedt mogelijkheden om dit te realiseren.De Windows 10 IoT-technologie biedt o.a. de volgende voordelen:

Eén universeel platform
Windows 10 IoT kan op apparaten van elke vorm en grootte gebruikt worden en biedt hierdoor meer flexibiliteit in de computerkeuze. Met één universeel platform, één beveiligingsmodel en één deployment en management systeem, vermindert Windows 10 IoT de complexiteit van de infrastructuur. Hierdoor wordt het mogelijk diverse apparaten en systemen te koppelen en deze gemakkelijker en sneller te verbinden, bijvoorbeeld met Elektronisch Patiëntendossiers/ EPD's.

Universele applicaties
Eén en dezelfde app kan gebruikt en geraadpleegd worden op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets, PC’s,  interactieve kiosks, etc. waar en wanneer dat nodig is. Of het nu gaat om een arts in een behandelruimte, verpleegkundigen, therapeuten, laboranten in ziekenhuizen, of de thuiszorg bij de patiënten thuis.

Beveiliging voor zorgapplicaties
Windows 10 IoT biedt een aantal voordelen in beveiliging en identiteit bescherming, bijv. beveiligingsinnovatie op het gebied van bedrijfs-ID's, biometrische toegangscontrole en multifactor-authenticatie. Hierdoor heeft alleen geautoriseerd personeel toegang tot patiëntgegevens. Dit zorgt voor bescherming van de patiëntgegevens - zowel persoonsinformatie als gezondheidsinformatie.

Windows 10 IoT is voorzien van features waarmee u kunt voorkomen dat informatie lekt of wordt gestolen en apparaten kunnen onmiddellijk vergrendeld worden als ze ontvreemd worden of als ze kwijtraken. De devices zijn gemakkelijk te beheren. Inzage in wie ze gebruikt, wat ze uitvoeren en waar ze zich bevinden, op elk gewenst moment.

Voortdurende innovatie
Windows 10 IoT Enterprise wordt geleverd als een service, dit biedt meer keuze en flexibiliteit. Zo kan gekozen worden tussen het frequent updates ontvangen of het uitsluitend installeren van beveiligings- en essentiële updates om de applicatie zo stabiel mogelijk te houden. Volledige controle wanneer eventuele updates geïnstalleerd worden.  

Dit zijn een aantal voordelen van het gebruik van Windows 10 IoT Enterprise.

Nieuwsgierig geworden? Laat u dan door onze specialisten informeren over de mogelijkheden van Windows 10 IoT Enterprise.

Bekijk in webshop

Wij willen uw verwachtingen overtreffen!
Koning & Hartman begrijpt als geen ander de uitdagingen waar machine- apparatenbouwers en systeem integrators mee te maken hebben. Als up-to-date technologie partner kunnen we u adviseren bij de selectie van betrouwbare apparatuur voor de continuïteit van uw machine of apparaat. Wij zetten al uw wensen en eisen om naar de juiste specificaties en toepassingen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van embedded en industriële automatisering en dankzij onze partnerships met talrijke toonaangevende fabrikanten garanderen wij een passende oplossing. Wij kunnen naar behoefte een technisch sparringpartner alsook een verlengstuk van uw supply chain zijn. Heeft u een vraagstuk? Neem contact op met onze experts.

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06