Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Snel stappen zetten in de wereld van Industrie 4.0

Snel stappen zetten in de wereld van Industrie 4.0

Datum: 11-5-2020

Op afstand elke machine monitoren, updates doorvoeren, uptime verhogen en storingen verminderen? Met Axians MAESTRO als uw ‘IoT orchestrator’ kan het. Het systeem verhoogt de efficiency van uw assets én zet de deur open naar innovaties. Als open platform (op basis van Microsoft Azure) communiceert het met elk industrieel protocol via API’s. MAESTRO sluit naadloos aan op het portfolio van Koning en Hartman, waardoor u snel stappen zet in de wereld van Industrie 4.0.

Datagedreven oplossingen brengen enorme kansen met zich mee voor veel bedrijven. In alle fases van het productieproces is data te verzamelen, die informatie geeft over zaken die slimmer, sneller, efficiënter of veiliger kunnen. Er is een goede businesscase te maken voor bijvoorbeeld de inzet van IoT, wat in de praktijk uiteindelijk neerkomt op het slim toepassen van informatie die door verschillende sensoren is verzameld.

Een voorbeeld? Denk aan een machineonderdeel dat herhaaldelijk onderhevig is aan slijtage. Bepaalde trillingsniveaus zouden hiervan een indicatie kunnen geven en door deze met een sensor te meten, wordt het mogelijk om het onderdeel te vervangen voordat het stuk gaat. Met alle voordelen voor het productieproces van dien. IoT is in veel toepassingen gekoppeld aan Business Analytics. Het gaat hier om het verkrijgen van waardevolle inzichten door verzamelde data te analyseren, bijvoorbeeld over de verkoop van producten of de kwaliteit van een product.

Remote monitoring van assets
Met MAESTRO als de IoT-orchestrator benut u deze kansen. Het platform stelt organisaties in staat op een standaard wijze assets remote te monitoren en firmware updates door te voeren. Hierdoor verhoogt u uptime en vermindert u storingen. Maar denk ook aan het innoveren van uw business. Axians helpt met MAESTRO bedrijven naar een verbeterd service- en onderhoudsmodel voor klanten, waarmee deze bedrijven zich in hun markt onderscheiden. Het remote beheren van machines is een efficiencyslag maar ook de opmaat naar een nieuw verdienmodel; klanten krijgen datagedreven inzichten, predictive maintenance wordt mogelijk en u kunt in de toekomst producten as-a-service aanbieden.

Naast het asset management is er een uitgebreide user management module aanwezig in MAESTRO. Het platform kan zowel bestaande als nieuw in te richten datapunten verwerken en communiceert via standaard API’s. Voor analyses wordt gebruik gemaakt van Azure Machine Learning, grafische weergave van data middels grafieken, alarmen en alerts die door de gebruikers via het dashboard zijn in te stellen. Het platform maakt gebruik van laatste Microsoft Azure IoT microservices en is zo opgebouwd dat het altijd van de nieuwste Microsoft componenten gebruik maakt.

Waarom MAESTRO?
U kunt uw klanten bijvoorbeeld adviseren over de beste productsamenstelling of hoe ze machines beter en efficiënter in kunnen zetten. Met predictive maintenance bent u in staat om slim onderhoud te plegen door vooruit te kijken, waardoor u uw klant veel werk uit handen kunt nemen. Enkele andere voordelen:
• Een veilige en schaalbare oplossing
• Bereken de effecten van te nemen productiebeslissingen met een Digital Twin
• Uitgebreide Analytics-mogelijkheden met Microsoft Azure Machine Learning
• Management-modules voor API's, gebruikers en assets
• Responsive design met geïntegreerde IoT Edge-technologie
• 24/7 ondersteuning bij storingen en hulp bij implementatie en gebruik

Weten welke voordelen MAESTRO uw bedrijf kan bieden? Neem contact met ons op voor een advies.

Contact opnemen 

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06