Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Ontwikkelingen in medische apparatuur

Ontwikkelingen in medische apparatuur

Datum: 24-2-2020

De toename van medische apparatuur in de zorg leidt tot productinnovaties en verbeteringen. Er zijn in deze markt een aantal trends zichtbaar zoals het gebruik van de combinatie hardware en software, de connectiviteit en de miniaturisering van apparaten. 

Medische apparaten worden steeds compacter. Dit zien we o.a. door de sterke toename van het gebruik van hand held diagnostische apparatuur. Bij deze compacte apparaten staat de eis van patiëntveiligheid en een hoge product kwaliteit voorop. Goed functionerende medische apparatuur is immers een belangrijke voorwaarde voor veilige patiëntenzorg.

Het hart van ieder apparaat wordt gevormd door de stroomvoorziening, zonder is er geen werking. Koning & Hartman B.V. is specialist in power supplies met lage lekstromen en uitstekende EMC eigenschappen voor de stroomvoorziening van medische apparaten en machines. Zo hebben wij uiterst compacte on board modules voor kleine medische apparaten. Deze power supplies zijn compleet inclusief de EMC filtering en de juiste certificering zodat zelf ontwerpen overbodig wordt.Voor medische apparaten met een externe stroomvoorziening hebben wij een complete range medische adapter power supplies. Deze hebben geen ventilator, zijn energiezuinig en geschikt voor 24/7 gebruik. Op verzoek zijn hier door ons speciale twist-lock connectoren of custom connectoren aan te zetten om ongewenst ontkoppelen te voorkomen.

Wij adviseren graag over de juiste keuze in uw situatie op grond van de laatste ontwikkelingen in de markt en vanuit de ervaring die we hebben opgedaan. Zo kunnen wij snel bepalen wat er mogelijk is inclusief de voor en nadelen ervan. Uiteraard is ons aanbod volgens de IEC 60601, maar ook van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Aangevuld met onze logistiek service kunnen wij met alles helpen vanaf het eerste ontwerp tot en met de serie productie om er een succes van te maken.

Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem contact op met ons voor een advies. 

Stel uw vraag

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06