Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > MR-J4: als het op snelheid en accuratesse aankomt

MR-J4: als het op snelheid en accuratesse aankomt

Datum: 26-11-2019

De Servo Motion oplossingen van Mitsubishi Electric biedt industriële eindgebruikers enorme voordelen ten opzichte van concurrerende systemen. De snelle bewegingen in combinatie met de hoge accuratesse biedt uitkomst voor vele vraagstukken. De MR-J4 serie zit vol met innovatieve technologie welke de engineer helpt zijn doelen te behalen. 

Kosten efficiënt
Met de MELSERVO MR-J4 series kunnen machinebouwers en eindgebruikers machines efficiënter, productiever en veiliger laten werken. De initiële investering draagt significant bij aan het bedrijfsresultaat. Door het 'Plug and Play' principe wordt de Time-to-Market aanzienlijk verkort waardoorde implementatiekosten tot een minimum worden beperkt. 

Krachtige versterkers
De MR-J4 serie bestaat uit een breed assortiment aan versterkers van verschillende vermogens die uiteenlopen van 100W tot 55kW. Het high-speed Motion Bus System SSCNETIII/H - een op glasvezel gebaseerd netwerk - communiceert met een snelheid tot 300Mbps; 3 maal sneller dan conventionele systemen. Met een responsetijd van 0,22ms is de snelheid van de MR-J4 drastisch toegenomen ten opzichte van zijn voorganger, de MR-J3. Dit biedt een nog hogere nauwkeurigheid met zeer hoge prestaties. 

Real-time auto-tuning
Real-time auto-tuning is een krachtige functie die de Servo-controller automatisch parametreert, waardoor handmatige kalibratie van het systeem niet meer nodig is. Deze functie past zich continue aan de situatie aan zodat het systeem ten alle tijden optimaal functioneert. 

Vibration suppression
Machineprestaties worden gelimiteerd door mechanische vibraties. De Mitsubishi Servo versterkers zijn standaard voorzien van ingebouwde vibratie-onderdrukking die mechanische trillingen opheffen en reduceren tot een minimum. Met als resultaat eenn high-end systeem met grensoverschrijdende prestaties.

One touch tuning
Met de functie 'one touch tuning' worden de control parameters met één druk op de knop geoptimaliseerd en mechanische resonatiefrequenties automatisch gefilterd. Individuele handmatige ingrepen en tijdrovende engineering behoren tot het verleden. Het resultaat is een trillingvrije, ultra precieze en snelle beweging.

Servo-motoren
De motoren van Mitsubishi uit de MR-J4 serie behoren tot de meest geavanceerde en compacte elektromotoren uit zijn klasse. Deze motoren zijn verkrijgbaar in een range van 50W tot 22kW in verschillende uitvoeringen zoals de Hallow-shaft en de Pancake-designs. Daarbij kunt u kiezen uit de ultra-low, low- en medium- inertia motor designs. Alle motoren zijn voorzien van geïntegreerde ABS-encoders. Additionele return-to-origin routines, limited switches of andere sensoren zijn niet meer nodig. Standaard zijn alle 200V motoren IP65 gecertificeerd, en alle 400V motoren zijn IP67 gecertificeerd. 

Controllers
Mitsubishi biedt een uitgebreid portfolio voor high-end motion-control. Optioneel bieden wij 'simple pulse train' positionering controllers en specifieke motion-modules. Voor de meest complexe vraagstukken biedt Mitsubishi het MELSEC System Q en de iQ-R motion CPU's aan. Deze stellen de gebruiker in staat om de juiste configuratie samen te stellen; een configuratie die snel, accuraat en efficiënt functioneert. 

High-speed motion glasvezelnetwerk
High-speed servo & motion applicaties stellen hoge eisen aan data uitwisseling. Mitsubishi Electric ontwikkelde hiervoor speciaal het Servo Systeem Controller Netwerk (SSCNETIII/H). Deze kan middels speciale SSCNETIII/H-interfaces geïntegreerd worden met FX3-, FX5- of System Q-PLC's van Mitsubishi. Met het SSCNETIII/H-glasvezelnetwerk kunnen maar liefst 64 assen gelijktijdig worden aangestuurd. Additioneel zijn netwerk-uitbreidingsmodules beschikbaar waarmee integratie met open standaarden als Modbus, PROFINET, EtherCAT en EtherNet/IP mogelijk wordt. 

Safety - machineveiligheid
De MR-J4 series van Mitsubishi Electric is volledig gecertificeerd volgens de EU Machinerichtlijn (2006/42/EG), Machineveiligheid certificering EN13849-1 en ISO61708 gecertificeerd voor op functionele veiligheid. De MR-J4 versterker biedt een veilig koppel uit functie volgens EN602041 (STO) wat onverwacht opnieuw opstarten voorkomt. Hiermee voldoet het aan het veiligheidsintegriteitsniveau SIL 3 volgens de IEC 61508:2010 norm. De additionele MR-D30 veiligheidseenheid voorziet MR-J4 van de EN61800-5-2 veiligheidsfuncties als SS1, SBC, SSM en SLS. Indien er servomotoren met een veiligheidscertificering worden toegepast dan kunnen ook de veiligheid functies SOS en SS2 gerealiseerd worden. Dit biedt de engineers alle keuzevrijheid in hun systeemontwerpen. 

Wilt u meer weten over de MR-J4 series? Download hier de brochure of neem contact op met onze experts.

Neem contact op

Koning & Hartman is binnen de BeNeLux preferred supplier van Mitsubishi Electric Factory Automation Products.


Meer informatie over de producten van Mitsubishi Electric?

Bel ons !
BEL: 015 - 260 9883
Bekijk in de webshop