Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > Het is passen en meten in de kast

Het is passen en meten in de kast

Datum: 15-4-2020

De functie van een schakelkast is door de jaren heen sterk veranderd. Het is meer dan alleen de plaats waar een beperkt aantal elektrische componenten worden afgeschermd.

Bij het monteren en bedraden van componenten moet er rekening gehouden worden met verschillende elementen. Niet alleen de beperkte ruimte biedt uitdaging, maar er moet ook bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de elektromagnetische velden in de kast en dus de elektromagnetische compatibiliteit (EMC). Er valt veel winst te halen met het maken van een zorgvuldige planning van de configuratie en door te kiezen voor de juiste componenten.

Wilt u ruimte besparen in de kast?
Kies dan voor compacte producten. Compactere producten bieden vaak hetzelfde vermogen of zelfs meer. Zo wordt er regelmatig bij o.a. een re-design gevraagd naar de nieuwste vervanger van de toegepaste power supply. Dit omdat er met de keuze voor het nieuw model, die vaak compacter is, direct ruimte vrij komt in de kast.

Een goed voorbeeld hiervan is nieuwe TDR-240 serie DIN rail power supply van Mean Well. Deze serie vervangt de DRP-240 en is met een breedte van 63mm 50% smaller. De TDR-240 maakt hiermee zonder functieverlies extra ruimte vrij in de kast en is bovendien op tal van punten beter dan zijn voorganger. Meer informatie over de eigenschappen van de TDR-240 serie vindt u in onze webshop.

Bekijk in webshop

Wilt u minder warmte opwekken in de kast?
Een andere trend is een steeds hoger rendement. Het voordeel hiervan is dat de grens waarbij ventilatoren worden gebruikt voor koeling steeds verder opschuift naar boven. Ventilatoren zijn onderhoudsgevoelige onderdelen en zijn bovendien van invloed op de lucht circulatie in de kast. Een steeds hoger rendement is daarbij ook gunstig voor de warmteontwikkeling in de kast; want wat er aan warmte niet wordt opgewekt hoeft ook niet te worden afgevoerd.

Er zijn dus meerdere redenen om regelmatig te beoordelen of de gekozen componenten nog wel de beste keuze zijn en of ze voldoen aan de meest actuele ontwikkelingen.

Is het zinvol een re-design of vervanging te doen?
Om daar snel inzicht in te krijgen kunt u door onze specialisten een
best choice check laten doen. Daarmee weet u direct hoe het er in uw situatie voor staat. Bij een best choice check kijken we naar de eigenschappen die relevant zijn voor uw applicatie inclusief de actuele vereiste keuring en Product Lifecycle Status.

Interesse? Neem contact op met ons power supply team voor meer informatie. Wij bieden u: 
Een periodieke best choice check om te bepalen of het product nog de beste keuze is.

Advies door technische specialisten waardoor u snel inzicht krijgt in de mogelijk oplossingen. Stel uw vraag

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06