Home > Koning & Hartman > Laatste nieuws > IO-link technologie in de nieuwe HG-C serie

IO-link technologie in de nieuwe HG-C serie

Datum: 12-3-2019

Vergeleken met de standaardversie van de HG-C meetsensor, die de afstand als een analoge spanning of stroomwaarde uitvoert, kan de nieuwe HG-C-serie de meetwaarden via IO-Link overbrengen. Met IO-Link is het mogelijk om meetwaarden uit te lezen en ook om de sensoren via de afstandsbediening te configureren.

Bekijk in webshop

Om het concept achter Industry 4.0 in de praktijk te brengen biedt de IO-Link-sensor ook een zelfdiagnosefunctie. Deze functie kan de lichtintensiteit en kortsluitingen detecteren en informeren over de status van de sensor. Wanneer een sensor moet worden vervangen zorgt IO-Link ervoor dat de instellingen die nodig zijn voor de toepassingen worden doorgestuurd naar de nieuwe sensor.

Waar wordt de sensor bijvoorbeeld voor gebruikt?
•Dikte- en positieregeling van continu materiaal zoals papier, rubber of metaalfolie
•Kleuronafhankelijke oriëntatiedetectie
•Aanwezigheids- en positieregeling van doppen

De PLC slaat de sensorparameters op en het moeder-systeem zorgt voor de juiste configuratie van de sensor. Verschillende sensorinstellingen kunnen samen worden geconfigureerd. De instellingsparameters worden extern opgeslagen.

Transport van sensor data via IO-Link

De I/O-link technologie maakt het mogelijk om continue data te verzamelen, verwerken en de sensor te controleren. Dit stelt de gebruiker in staat om onderhoud uit te voeren op basis van status informatie van de sensor zelf. Panasonic heeft een specifieke zelfdiagnose functie ontwikkeld voor deze sensor. Deze functie stuurt status informatie van de sensor via I/O-link naar de hoger gelegen veldbus. Zo wordt de hoeveelheid data die de PLC moet analyseren aanzienlijk gereduceerd.

Compacte kleine behuizing

Omdat de laserstraal binnenin de sensor via een spiegel wordt afgebogen, werd het mogelijk om de afmetingen van behuizing te minimaliseren. Parameters kunnen ingesteld worden m.b.v. toetsen en de ingebouwde display.

Eenvoudige configuratie
Er kunnen 3 verschillende soorten metingen uitgevoerd worden door de HG-C1000 serie. Alle 3 de instellingen kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd via de toetsen op de sensor, of via I/O-link. Door de hoge nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid zijn zelfs de kleinste variaties (10µm) meetbaar.

Meer weten over ons Safety Panasonic portfolio?

Bel ons !
BEL: 015 - 260 9512
Bekijk in de webshop