Home > Koning & Hartman > Historie

Historie

Onze historie gaat meer dan 120 jaar terug. Via de installatie van meet- en regelsystemen en later systemen en services voor datacommunicatie, werden we toonaangevend in telecom, industrie, technische automatisering en infrastructuur.

Het bedrijf vindt haar oorsprong bij Geveke Electronics, later het bekende Getronics. In 2005 werd Koning & Hartman een zelfstandige onderneming en sloten de bedrijven Square en NKM zich aan. Sindsdien gaat het bedrijf verder onder de definitieve naam Koning & Hartman. In April 2012 nam Koning & Hartman de telecomactiviteiten over van Burgers Ergon BV, waarmee de positie van Koning & Hartman als belangrijke speler op de voice-markt verder verstevigd is. 

Eind 2012 tekende Koning & Hartman een overeenkomst met KPN waardoor Koning & Hartman als outsourcing partner van KPN voor de installatie en onderhoudwerkzaamheden van telefonie- en datasystemen gaat zorgen. Dat maakt Koning & Hartman tot één van de grootste telecomdienstverleners van Nederland. Eind 2014 werd de overname van telecomspecialist RadioAccess door Koning & Hartman bekend gemaakt, waardoor de positie van Koning & Hartman op de markt van de indoor mobility verder is versterkt.

In totaal werken er zo'n 400 medewerkers voor Koning & Hartman.