Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case study: Bedrijfstelefonieplatform voor NIOZ

Case study: Bedrijfstelefonieplatform voor NIOZ

Opdrachtgever:
Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, NIOZ, is het oceanografische instituut voor Nederland en heeft vestigingen op Texel en in Yerseke. Het instituut verricht zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek om kennis te verzamelen over estuaria, zeeën en oceanen. Het instituut ondersteunt het onderzoek en onderwijs in de mariene wetenschappen in Nederland en in Europa en de afdeling NIOZ-Marine Research Facilities faciliteert het zeegaande onderzoek voor de Nederlandse instituten en universiteiten.

Uitdaging:
Al jaren maakte het NIOZ voor haar bedrijfstelefonie gebruik van een Alcatel-Lucent Crystal platform dat geschikt is voor digitale telefonie. Het NIOZ wenste aanpassingen en vernieuwingen door te voeren aan dat bestaande telefonieplatform. Eén van de belangrijkste eisen was dat men Voice-over-IP-toestellen kon gaan gebruiken.

Oplossing:
Om het Crystal platform geschikt te maken voor vernieuwingen en uitbreidingen is er door Koning & Hartman een upgrade van de hardware uitgevoerd. De bestaande telefoniecentrale is voorzien van een IP-interface, waardoor het processorboard kon worden vervangen door een nieuwe, extern geinstalleerde Alcatel-Lucent Appliance server voor de besturing van de telefoniecentrale. De koppeling is tot stand gebracht via het NIOZ bedrijfs-LAN.

Dankzij de aanpassingen in de configuratie was het ook mogelijk om via het bedrijfs-LAN de eerste tien VoIP-telefoontoestellen te installeren. Ook is de PC-bedienpost geüpgrade naar een up-to-date versie en is het Omnivista beheerplatform geupdate.

Met de installatie van de nieuwe Appliance-server is het platform naar de meest recente software versie gebracht, waardoor onderhoud en service gegarandeerd zijn. Als extra functionaliteiten zijn Voicemail en Remote-Extension geinstalleerd. Dankzij deze Remote-Extension functionaliteit krijgen GSM-toestellen standaard de faciliteiten van het bedrijfstelefoniesysteem, zoals doorverbinden, doorschakelen, ruggespraak, conferentiegesprek en twinset met een vast toestel. Bovendien is via Koning & Hartman een training verzorgd voor telefonistes in het gebruik van de nieuwe PC-bedienpost. Ook is een hands-on instructie gegeven van het beheerplatform. Met deze complete update en upgrade is het NIOZ bedrijfstelefonie systeem geschikt voor eventuele nieuwe functionele uitbreidingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie?