Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case study: Complete telefonie-oplossing Gelre Ziekenhuizen

Case study: Complete telefonie-oplossing Gelre Ziekenhuizen

De opdrachtgever
De Gelre Ziekenhuizengroep heeft locaties in Apeldoorn (2x), Zutphen en Lochem. Koning & Hartman heeft al sinds 1995 (toentertijd nog via Burgers Ergon Telecom) het telefoniesysteem van de locatie Zutphen in onderhoud.

De opdracht
Vier telefoniesystemen met onderlinge koppelingen, 2500 vaste telefoongebruikers en 850 DECT-gebruikers, in combinatie met een omvangrijk pakket aan eisen. Dat was in 2005 in essentie waar de Gelre Ziekenhuizengroep naar opzoek was. Koning & Hartman kon deze vraag perfect invullen met de systemen van Alcatel-Lucent Enterprise. Naast de telefoniesystemen werd ook de randapparatuur volledig verzorgd: onder andere een beheerplatform, PC-bedienposten, voicemail, voice-response en voicelogging, berichtenservers, een call-center en GSM-koppeling werden in de oplossing meegenomen.

Maar daarmee hield het niet op. In 2008 werd besloten om het Juliana Ziekenhuis in Apeldoorn te sluiten en de medewerkers daar te verhuizen naar de locatie Lukas, eveneens in Apeldoorn. Uiteraard moesten niet alleen de medwerkers, maar ook het telefoniesysteem mee verhuizen. Koning & Hartman heeft de volledige verhuizing en integratie op de nieuwe locatie op zich genomen. Het aantal IP-telefoon aansluitingen werd daarbij al drastisch uitgebreid.

De volgende uitdaging deed zich voor in 2010, toen in Zutphen de ziekenhuislocatie Spittaal is gebouwd. Eén van de vereisten was dat alle telefoniefuncties in zowel het oude als het nieuwe pand beschikbaar waren. Een enorme logistieke operatie, maar dankzij uitstekende onderlinge samenwerking geruisloos en zonder problemen verlopen.

Ook vandaag de dag zijn de systemen van het Gelre Ziekenhuis nog volop in beweging. Onlangs is de opdracht verstrekt om van alle huidige locaties het telefonieplatform samen te voegen tot één virtueel werkend systeem, het zogeheten ‘One Node’-concept. Daarmee wordt onder andere bewerkstelligt dat het beheer op de telefonieomgeving voor alle locaties vanuit één centraal punt kan plaatsvinden. Operationeel levert dit voor de ziekenhuizengroep grote voordelen op en bovendien zorgt dit voor een wezenlijke daling in de onderhoudskosten.

Koning & Hartman is geen onbekende in de ziekenhuiswereld. Naast de Gelre-ziekenhuizen zijn we ook verantwoordelijk voor telecomoplossingen in o.a. het Flevo Ziekenhuis in Almere, het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam en het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.

Meer weten over onze oplossingen op het gebied van telefonie?