Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: Fiber to the Home voor Houten

Case Study: Fiber to the Home voor Houten

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is een ingrijpende operatie in de infrastructuur van een gemeente. In 2009 kiest de gemeente Houten voor een open glasvezelnetwerk van Reggefiber om in de toenemende bandbreedte behoefte voor internet en digitale televisie van haar inwoners te voorzien. Glasvezel heeft, ten opzichte van de koper- of de coaxinfrastructuur
een oneindige capaciteit.

Koning & Hartman verwerft deze opdracht, van engineering tot en met de oplevering van het netwerk, op basis van meer dan 35 jaar ervaring in breedband infrastructuren. Na de engineering werd in maart 2010 begonnen met het digitale inmeten en de fysieke aanleg van het netwerk. Dit ingrijpende project wordt met behulp van een workflow pakket zodanig uitgevoerd dat de bewoners zo min mogelijk hinder van bijvoorbeeld de graafwerkzaamheden ondervinden. Zo maakt Koning & Hartman het verschil: breedband is fijn, maar wekenlang door zand en modder lopen niet.

Naast de bewoners wordt ook de gemeente als klant beschouwd: de beheersaspecten tijd, geld, kwaliteit, informatie en organisatie lopen als een rode draad door het project. De oplevering heeft met succes en naar tevredenheid van de opdrachtgever Reggefiber plaatsgevonden in juni 2011.

Koning & Hartman heeft tevens een onderhoudscontract van vijf jaar afgesloten met Reggefiber voor uitvoeren van correctief onderhoud (storingen) aan het FTTH netwerk in Houten.