Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: Alles onder controle dankzij Güntermann & Drunck en Koning & Hartman

Case Study: Alles onder controle dankzij Güntermann & Drunck en Koning & Hartman

In een groot aantal sectoren, van regeringen en ministeries tot aan de industriële wereld, is veiligheid van het allergrootste belang. Deze veiligheid kan alleen worden gewaarborgd wanneer de controle over de processen optimaal is. Dankzij de op-maat-gemaakte controlrooms van de Nederlandse firma Brand in combinatie met de oplossingen en expertise van Koning & Hartman, zijn procesoperators verzekerd van een uitstekend functionerende en zeer gebruiksvriendelijke werkomgeving, zodat ze altijd en overal snel de juiste beslissingen kunnen nemen.

Een controlroom is een zogenaamde ‘mission-critical’ omgeving. Constante monitoring van de diverse processen binnen een bedrijf zijn van essentieel belang en daarom moeten de medewerkers in een controlroom een ergonomische werkomgeving hebben, waarin ze snel en adequaat beslissingen kunnen nemen en doorvoeren. De controlrooms van Brand zijn voorzien van state-of-the-art equipment zoals zonneschermen, videowanden en verlichting die vanaf centrale punten te besturen zijn en volledig op maat gemaakt meubilair. Alles staat in het teken van het uiteindelijke gebruiksgemak van de diverse monitoren voor de operators.

En dat is het punt waar Koning & Hartman om de hoek komt kijken. Doordat controlrooms en de systemen in controlrooms steeds gecompliceerder worden, moet het gebruiksgemak gewaarborgd blijven. Dankzij de producten van Güntermann & Drunck en de expertise van Koning & Hartman zijn de controlrooms van Brand ook op dat vlak optimaal ingericht. Zo wordt ervoor gezorgd dat bepaalde hardware (computers) in een op-maat-gemaakte serverroom kunnen worden geplaatst. De KVM-producten van Güntermann & Drunck zorgen er voor dat deze computers wel gewoon vanuit de controlekamer te besturen zijn. De verschillende computers moeten voor een controller in één klik vanaf zijn of haar scherm te bereiken zijn. Dankzij de KVM-Matrix Switches is één computer vanaf meerdere consoles te besturen. Bovendien is het mogelijk om content van het ene scherm naar het andere te ‘schuiven’. Koning & Hartman levert dus niet alleen een uitstekend werkende, maar ook zeer gebruiksvriendelijke oplossing.

De Nederlandse maatschappij Brand, gevestigd in Deventer, heeft een rijke historie van meer dan 75 jaar in de bouw en inrichting van controlrooms. Brand is gespecialiseerd in kant-en-klare controlrooms en levert deze aan bedrijven over de hele wereld. Brand begeleidt klanten hierbij vanaf het design tot en met de daadwerkelijke oplevering van de controlroom.

De volledige oplossing, inclusief alle technische details, leest u hier (Engelstalige PDF).