Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: Radio park in Atex omgeving

Case Study: Radio park in Atex omgeving

Eén van onze industriële klanten gebruikte tot op heden DECT toestellen voor hun interne communicatie. Alleen voldeden deze niet aan de dekking die nodig was over de gehele site en moest met het oog op de verandering van de site alles ATEX (de veiligheidsnorm voor explosieve omgevingen) zijn. Met behulp van de technische expertise van Koning & Hartman is er een passende totaaloplossing ontwikkeld.

De consultants van Koning & Hartman hebben op meerdere plaatsen testen en metingen uitgevoerd. Door het opstellen van diverse demo-settings kon een globaal overzicht van de verbindingskwaliteit op verschillende plaatsen worden opgesteld.

MotoTRBO
De gebruikte technologie en materialen voor deze testen en demo waren MotoTRBO van Motorola. In tegenstelling tot andere merken zorgde de DMR-technologie van Motorola samen met de uitstekende antenne kennis van Koning & Hartman ervoor dat er met slechts één antenne en één repeater over de gehele site voldoende dekking was met slechts 1 Watt.

Dat kwam goed uit want 1 Watt is een vereiste voor ATEX toestellen die veilig dienst moeten doen binnen omgevingen waar explosiegevaar heerst.

De klant heeft vervolgens als eerste in Europa de ATEX toestellen van MotoTRBO (Motorola) gekocht.

Atex radiotoestellen
De Atex radiotoestellen worden gebruikt in het dagdagelijks onderhoud en in geval van noodsituaties.

In geval van noodsituaties is het raadzaam om radio’s te gebruiken in plaats van DECT telefoontoestellen, omdat je iedereen snel moet kunnen bereiken. Eveneens biedt dit de mogelijkheid om veiliger te kunnen werken omdat elke persoon in de ATEX omgeving hoort waar de andere collega mee bezig is.

Om met maar 1 antenne en repeater te werken zijn de totale project kosten tot een minimum behouden, wat toch zeker een pluspunt is in deze crisis tijden.

Meer weten?
Benieuwd wat onze experts voor u kunnen betekenen?  Neem dan nu contact met ons op.

Meer informatie over portofonie oplossingen?

Bel ons !
BEL: 015 - 260 9803
Bekijk in de webshop