Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: Verhoogde veiligheid op het Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps

Case Study: Verhoogde veiligheid op het Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps

Alpha Electronics S.A., met 25 jaar ervaring en know how in electronische signalisatie oplossingen, realiseert een project op het Formule 1 circuit Spa-Francorchamps dat de veiligheid vereenvoudigt en optimaliseert. Koning & Hartman levert de Panel PC’s en het bijbehorende advies op gebied van de configuratie.

Het project betreft een vereenvoudiging en tevens verbetering van de signalisatie op het F1-circuit van Spa Francorchamps. De verschillende posten rond het circuit, waar in 2014 nog met gekleurde vlaggen werd gewerkt voor de communicatie met de coureurs, zijn inmiddels uitgerust met electronische LED borden. Nieuw is dat deze LED borden lokaal door een operator worden aangestuurd door middel van een touchscreen PC.

Door de inzet van deze waterdichte touch panel PCs op zo’n 20 verschillende plaatsen op het circuit kan er niet alleen snel worden gehandeld en geschakeld tussen de verschillende ‘codes’ van vlaggen, maar kan deze communicatie bovendien snel worden doorgestuurd naar de centrale dispatching en vice versa. Een extra voordeel in deze is tevens dat andere aangrenzende controleposten onmiddellijk op de hoogte kunnen worden gebracht en zo een verhoogde veiligheid kan worden gegarandeerd voor zowel Formule 1 piloten als veiligheidsmensen en ‘pistiers’.

De waterdichte S12A ‘Sailor’ Panel PC van IEI Technologies bleek al snel de perfecte oplossing voor deze uitdaging. High brightness touchscreen, IP67-waterdichtheid, robuuste behuizing, ruime temperatuurondersteuning en ingebouwde WIFI waren enkele van de gestelde eisen waar de S12A zonder problemen aan voldeed. Koning & Hartman adviseerde Spa Francorchamps in de toelevering van een configuratie op maat voor deze toepassing.

Meer weten over de mogelijkheden van Panel PC's? 
U leest het op deze pagina.

 

IEI

IEI is een van de grootste leveranciers van producten voor industriële computersystemen.  Zij leveren honderden verschillende boards, systemen en onderdelen voor uiteenlopende applicaties in industriële automatisering, defensie, medisch, infotainment en mobiel gebruik. Het vooruitst ... Meer info