Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: KH Information Server zorgt voor nóg betere Tomato Ketchup

Case Study: KH Information Server zorgt voor nóg betere Tomato Ketchup

Fabrikant H.J. Heinz, vooral bekend van haar tomatenketchup, heeft in 2010 al de hulp van de Consultants van Koning & Hartman ingeschakeld om de KH Information Server te gebruiken voor een koppeling van haar systemen. Doordat de aannemer van H. J. Heinz, Huisman Elektrotechniek, al bekend was met de KH Information Server (KHIS) en de kennis van onze Consultants, werd deze in mei 2015 nog een keer als de beste oplossing voor H. J. Heinz aangedragen.

Sinds oktober 2010 draait er al een KH Information Server (KHIS) bij H. J. Heinz waarmee hun SCADA/Historian aan SAP gekoppeld werd. Voordat de KHIS operationeel was, bestond er geen geautomatiseerde koppeling; gegevens werden handmatig overgedragen. Met de KHIS was dit verleden tijd en hoefde data uit de verschillende productielijnen niet meer handmatig verzameld en ingevoerd te worden in het SAP ERP systeem. Dit bespaart dus niet alleen kosten, maar ook het element van 'human error' in de data-overdracht is nu uitgesloten. De geautomatiseerde koppeling via de KHIS is dus vele malen efficiënter. De KHIS converteert real-time de SCADA-tag-gebaseerde productiedata naar B2MML en verzendt deze vervolgens naar het SAP ERP-systeem. Vice Versa worden de berichten vanuit SAP ERP door de KHIS ontvangen en geconverteerd naar de data voor het SCADA/Historian systeem.

Vanzelfsprekend wordt de productie van Ketchup en andere sauzen bij H.J. Heinz strikt gecontroleerd, om te zorgen dat iedere fles saus die bij de consument op tafel komt van de hoogste kwaliteit is en voldoet aan de standaarden van H.J. Heinz. Om deze reden werd de keuze gemaakt een geautomatiseerde koppeling te maken met de Near Infra Red (NIR) meetsystemen bij de fabriek in Elst. Ook hiervoor geldt dat er geen koppeling bestond, alles werd handmatig overgedragen. Omdat de voordelen van de KH Information Server bekend waren werd voor deze koppeling ook een betrouwbare data-overdracht geëist via een open en algemeen geaccepteerde standaard. De keuze voor de KHIS werd snel gemaakt, waarbij de informatie tussen het SCADA/Historian systeem en NIR-meetsystemen werd uitgewisseld. In dit geval werden de MS-SQL Server module en de Generic WebServices module van de KHIS toegepast. Dit draait sinds mei 2015.


Wat kan de KH Information Server voor mij betekenen?

Lees er alles over op deze pagina. Voor vragen, neem contact met ons op.

 

Meer informatie over de mogelijkheden van de KH Information Server?

Bel ons !
BEL: 020 587 76 00
Bekijk in de webshop