Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: De weg van het papier

Case Study: De weg van het papier

Tijdens het lezen van een magazine of boek ooit nagedacht over de lange weg die het papier in uw hand heeft afgelegd? Productie van één vel papier vereist een traject van meer dan 60 stappen. Eén van ’s lands grootste papierproducenten is Crown Van Gelder (CVG) uit Velsen. In de ruim 220.000 ton papier die zij jaarlijks produceren speelt de expertise van Koning & Hartman een belangrijke rol.

Dag en nacht, in weekenden en vakanties: de productie bij Crown van Gelder staat nooit stil. De twee productielijnen in de fabriek, beiden ruim 150 meter lang, produceren verschillende types papier en moeten 24/7 gemonitord worden, zodat de kwaliteit gewaarborgd kan blijven. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de KVM-producten van Guntermann & Drunck, geleverd en geïmplementeerd door Koning & Hartman.

Belangrijkste factor in het hele productieproces is de omgeving waarin het papier geproduceerd wordt. In de fabriek is het warm en heerst een hoge luchtvochtigheidsgraad; geen goede omgeving voor gevoelige computerhardware. In het midden van de twee productiestraten bevindt zich de speciaal ingerichte controlekamer, van waaruit procesoperators dankzij de KVM-switches en -extenders meerdere servers tegelijkertijd kunnen beheren. Hierdoor kunnen ze vanaf één plaats verschillende fases in het productieproces besturen en monitoren. Eventuele problemen kunnen zo in een vroeg stadium voorkomen worden, waardoor het productieproces zo min mogelijk stilgezet hoeft te worden en naar maximale capaciteit kan draaien.

Koning & Hartman heeft CVG de KVM-producten van Guntermann & Drunck geadviseerd om de afstand tussen de computer en controller te overbruggen. De hoogwaardige apparatuur is geschikt voor 7x24 uur gebruik en biedt een groot aantal mogelijkheden. Behalve dat het systeem alle signalen vanuit de controlekamer rechtstreeks naar de servers stuurt, kunnen meerdere videosignalen op hetzelfde moment worden verzonden en dus bekeken. Eén enkele KVM-switch kan tot maximaal 8 computers tegelijkertijd besturen. Dit geeft de procesoperators een gedetailleerd overzicht van de productieprocessen en maakt het productie proces beheersbaar vanaf één toestenbord en muis.

Voor het volledige CVG-verhaal (Engelstalig), inclusief alle technische details, klik hier (PDF).