Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: Goed belicht en perfect in beeld gebracht…

Case Study: Goed belicht en perfect in beeld gebracht…

…met wat hulp van Embedded Systemen van Koning & Hartman. R&D International is actief in de belichtings- en video-industrie en is uitgegroeid tot de R&D-afdeling voor controllers van het Deense Martin Professional Products , een wereldspecialist in "intelligente belichting". Een jong team van ingenieurs ontwikkelt geavanceerde belichtingcontrollers en mediaservers. Ze kunnen een mooi lijstje referenties voorleggen: grote tours van Sting, Christina Aguilera, Metallica, Britney Spears, Lionel Ritchie, Lenny Kravitz, de beeldprojectie van het Eurovisie Songfestival 2006 in Athene, maar bijvoorbeeld ook de aansturing van alle reclamepanelen in de tien stadions van het WK voetbal in Zuid-Afrika.

In 1989 zag R&D International het licht in Sint-Truiden, elf jaar later verhuisde het naar Lan-den. Gespecialiseerd in controleapparatuur voor de belichtings- en video-industrie ontwikkelt het bedrijf belichtingcontrollers en mediaservers. R&D International startte met de ontwikkeling van software op DOS. Al snel bleek dat Windows® veel meer mogelijkheden bood. Een deel van de topmodellen lopen op Windows® XP Embedded, maar ondertussen levert Koning & Hartman voor de nieuwste modellen de licenties voor Windows® 7 Embedded. Ook de belichtingcontrollers en mediaservers evolueren dus mee met de nieuwe Windows® omgeving.

Gert Leunen, hoofd van R&D International is trots op de projecten en ontwikkelingen van zijn bedrijf. Zo regelde een controller van Martin Professional in 2006 de volledige showverlichting van het Eurovisiesongfestival in Athene. De controller werd volledig door het team van Gert samengesteld, onder meer op basis van een reeks componenten en software van Koning & Hartman.

R&D International is trots op de “Maxxyz” controller en de nieuwe “Mx-reeks” (waaronder de M1, zie foto) die door het team van R&D International werd samengesteld, onder meer op basis van een reeks componenten en software licenties van Koning & Hartman. Koning & Hartman levert buiten de Microsoft Windows® Embedded licenties ook componenten zoals moederborden en elektronische onderdelen. Ook assembleert de afdeling ‘Systemen en software’ een volledig product uit het mediaserver gamma van Martin Professional. Hoewel mediaservers vrij gestandaardiseerd zijn, bestaan er toch kleine verschillen afhankelijk van de diverse applicaties. Koning & Hartman levert onder meer een volledige computer die in de Maxedia media server van Martin Professional geïntegreerd kan worden.