Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Maatwerk voor CNC-plooibanken van Robosoft

Maatwerk voor CNC-plooibanken van Robosoft

Koning & Hartman kreeg onlangs het verzoek om de middle range CNC-plooibanken van Robosoft te voorzien van grafische HMI's. Robosoft uit leper is al bijna 35 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van software en CNC-besturingen.

Technologische ontwikkelingen
Sinds de eerste geautomatiseerde robot in 1986 is de technologie veel veranderd. Dat blijkt uit de software dat het West-Vlaamse bedrijf heeft gemaakt. Die is niet gebonden aan verschillende merken van robots en plaatbewerkingsmachines. De sturingen van Robosoft werken op alle machines voor vlakke platen zoals scharen, plooibanken, ponsmachines, lasersnijmachines en plasmasnijmachines. 

Om te blijven voldoen aan de groeiende klantvraag moet er steeds meer geautomatiseerd worden, meer functies beschikbaar gemaakt worden en steeds sneller en beter geproduceerd worden. Een evolutie waar Robosoft zich in verder ontwikkelt en Koning & Hartman een actieve bijdrage aan levert. 

Maatwerk
Om te kunnen voldoen aan de klant- alsook de technische eisen is er gekozen voor industriële touch Panel PC's als grafische HMI voor de middle range CNC-plooibanken. Het industriële aspect garandeert een oplossing dat volledig stof- en waterdicht is. Het eerste prototype werd in dezelfde maand als de aanvraag geleverd. De experts van Koning & Hartman hebben nauw samengewerkt met de specialisten van Robosoft om het prototype te optimaliseren. Naar aanleiding van interne performantie- en overige testen bij Robosoft zijn de nodige aanpassingen gedaan om tot een finaal product te komen. 

Robosoft was zeer tevreden met het uiteindelijke product en heeft als gevolg getekend voor een samenwerking met Koning & Hartman op langere termijn.