Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: Koning & Hartman onmisbaar voor Hogescholen en Universiteiten

Case Study: Koning & Hartman onmisbaar voor Hogescholen en Universiteiten

Koning & Hartman heeft bij diverse Nederlandse Universiteiten en Hogescholen het glasvezelnetwerk aangelegd. Naast de aanleg zijn we ook verantwoordelijk voor de upgrades, uitbreidingen, onderhoud en beheer van het glasvezelnetwerk van Universiteiten en Hogescholen in o.a. Nijmegen, Leiden en Utrecht.

Universiteit Nijmegen
De glasvezelverbindingen van de Universiteit Nijmegen zijn ondergebracht bij de stichting TeleMANN. Het gaat hier om redundante glasvezelverbindingen tussen de 25 gebouwen die door heel Nijmegen verspreid staan. Momenteel is Koning & Hartman voor TeleMANN een upgrade aan het uitvoeren met betrekking tot het inblazen van mini-ducts via bestaande HDPE-buizen. Hierdoor wordt de glasvezelcapaciteit aanzienlijk uitgebreid. Het beheer van de glasvezelverbindingen van de Universiteit Nijmegen wordt ook door Koning & Hartman verzorgd.

Universiteit Leiden
De Universiteit van Leiden breidt, in opdracht van de Stichting Leidse Infrastructuur Bunde-ling (SLIB), het bestaande glasvezelnetwerk uit. De SLIB is een stichting waarin een aantal kennisorganisaties uit de regio Leiden zijn ondergebracht, die gezamenlijk nieuwe glasvezel-projecten initiëren. Voor de Universiteit van Leiden heeft Koning & Hartman een aantal nieuwe gebouwen aangesloten op het bestaande glasvezelnet.
Tevens is Koning & Hartman in het datacentrum van de Universiteit van Leiden verantwoordelijk voor het aanleggen van diverse verbindingen tussen de patchkasten op basis van UTP- en glasvezelbekabeling, zodat verschillende applicatie- en fileservers aan elkaar gekoppeld zijn. Het beheer van de glasvezelverbindingen wordt ook door Koning & Hartman verzorgd.


Universiteit & Hogeschool Utrecht
Voor de Universiteit Utrecht is Koning & Hartman verantwoordelijk voor de complete upgrade, het onderhoud en beheer van het glasvezelnetwerk. Dit geldt tevens voor de diverse koppelingen naar de SSH (studenten Huisvesting), Universiteit voor Humanistiek, University Tilburg, UMC en Hogeschool Utrecht.

In het datacentrum van Universiteit Utrecht heeft Koning & Hartman de gehele glasvezelin-frastructuur ten behoeve van de Universiteit en Surfnet gemaakt. Surfnet is een Nederlandse organisatie die via een internet-computernetwerk hogescholen, universiteiten, academische ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en andere wetenschappelijke instellingen met elkaar laat communiceren. Eind 2014 heeft Koning & Hartman op het terrein een WLAN-netwerk gerealiseerd met koppelingen Eduroam, een draadloos netwerk voor onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Dit biedt, naast razendsnel internet, de mogelijkheid om radio en televisie uitzendingen te maken op het terrein. Daarnaast zal Koning & Hartman nog een upgrade uitvoeren aan de glasvezelbekabeling om de core-switch laag te vervangen. De oude laag was end of life.

Bij de Hogeschool Utrecht vinden er momenteel diverse verbouwingen en verhuizingen plaats. Koning & Hartman verzorgt hiervoor diverse omleggingen van glasvezelverbindingen. De locatie Daltonlaan wordt voorzien van een nieuw glasvezeltracé om het onderwijs onge-stoord doorgang te laten vinden.

Als expert op het gebied van breedbandnetwerken helpen we u graag bij een advies op maat. Dat kan zijn van A tot Z, maar ook voor een specifiek stuk, bijvoorbeeld oriëntatie, kwaliteitscontrole of onderhoud en beheer. Alles over de mogelijkheden leest u op deze pagina.