Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: Expertise Koning & Hartman onmisbaar in Mission Critical Communications omgeving

Case Study: Expertise Koning & Hartman onmisbaar in Mission Critical Communications omgeving

In het openbaar vervoer is goede communicatie essentieel en zelfs verplicht; zonder een werkend communicatiesysteem kan een vervoersmaatschappij uit veiligheidsoverwegingen niet rijden. Een communicatienetwerk binnen het openbaar vervoer bestaat doorgaans uit een centrale meldkamer met meldkamer applicaties, een radionetwerk en communicatieapparatuur in bijvoorbeeld bussen en trams. De meldkamer is 'de spil' in het communicatienetwerk.

Een verouderd communicatienetwerk
Bij een openbaarvervoerbedrijf in Nederland moest een verouderd communicatienetwerk volledig vervangen worden. De opdrachtgever heeft hiervoor een speciaal projectteam opgesteld. Voor het goede verloop van het project bij de opdrachtgever was een expert met diepgaande kennis op het gebied van Mission Critical omgevingen nodig. Het vinden van een consultant met deze ervaring is echter schaars op de Nederlandse IT Markt en daarom benaderde de opdrachtgever Koning & Hartman Consulting hiervoor. 

Ervaren systeem specialisten
Als vooraanstaande partner in de wereld van Mission Critical Communications, had Koning & Hartman een consultant in de vorm van een systeem specialist die voldeed aan alle eisen beschikbaar. Deze systeem specialist kon dan ook direct aan de slag met het leveren van een bijdrage aan alle projectfases; van het bedenken en ontwikkelen tot het implementeren van het nieuwe netwerk. 

Gedurende het project werd de inzet van extra tijdelijke engineers noodzakelijk; ook aan deze vraag wist Koning & Hartman Consulting te voldoen. 

Implementatie, onderhoud en verderde uitbouw

Na een succesvolle implementatie van het communicatienetwerk, heeft de opdrachtgever onze consultant aangehouden voor het onderhoudstraject en het verder uitbouwen van het netwerk. Het netwerk van een Mission Critical omgeving blijft evolueren en vereist de veelvuldige en nodige updates. Onze consultant is, naar grote tevredenheid vanuit de opdrachtgever, al meerdere jaren heel direct betrokken bij dit grote Mission Critical communicatieproject. Het openbaarvervoerbedrijf is hierdoor verzekerd van een feilloos werkend communicatiesysteem.

Lees hier meer over onze expertise op het gebied van Mission Critical Communications.

Neem direct contact met ons op

Bel ons !
BEL: 015 - 260 99 06