Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: Een zorgenvrij netwerk voor Alliade

Case Study: Een zorgenvrij netwerk voor Alliade

Alliade is een zorggroep bestaande uit meerdere zorgpartners die zich bezighouden met de zorg voor mensen met een beperking, dagbesteding en ouderenzorg. In totaal is Alliade actief op 180 verschillende locaties, voornamelijk in het noorden van Nederland. Al deze locaties beschikken over hun eigen netwerken, die samenkomen in twee centrale datacenters. Om te zorgen dat alle locaties en medewerkers altijd en overal goed bereikbaar zijn, zijn Bram van der Naalt en Martin Warrink sinds begin 2016 vanuit Koning & Hartman Professional Services vier dagen per week werkzaam bij Alliade. 

Binnen Alliade zijn Bram en Martin als Netwerkengineers verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het volledige netwerk, dat bestaat uit routers, switches, Voice-over IP en een WLAN/WiFi-netwerk. Dat komt in de praktijk neer op onder andere het verhelpen van storingen, uitvoeren van configuraties en het aanleggen van nieuwe locaties. 

Momenteel loopt er een traject waarbij alle locaties van WLAN/WiFi worden voorzien, waarbij Bram en Martin alle access points configureren en zorgen dat alle workstations op het netwerk kunnen worden aangesloten. Ook zijn ze bezig met de uitrol van een VoIP-netwerk (QoS). "Wat het hier bij Alliade zo leuk maakt, is de veelzijdigheid van het werk. Je wordt bij veel projecten betrokken en gewaardeerd om wat we doen," aldus Bram. Ook Alliade is zeer te speken over de twee Engineers.