Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: 30.000 vierkante meter indoor dekking conform ASTRID

Case Study: 30.000 vierkante meter indoor dekking conform ASTRID

DHL is één van ’s werelds grootste en meest bekende koeriers- en logistiekbedrijven. Ook in België heeft DHL diverse warehouses, waarvan het DHL Aviation warehouse nabij luchthaven Zaventem één van de grootste is met een oppervlakte van 30.000m2.

Conform de regelgeving voor ASTRID indoor dekking  moest in dit warehouse, dat in juli 2017 in gebruik is genomen door DHL, voldoen aan de juiste dekkingsgraad. Koning & Hartman is door DHL uitgenodigd voor het uitvoeren van een uitgebreide meting om de dekking in kaart te brengen. Hieruit bleek dat de door ASTRID vereiste indoor dekking niet aanwezig was – mede door de installatie van alle metalen rekken & transportbanden die het outdoor signaal voor een groot deel verzwakken.

Aan de hand van de meting heeft Koning & Hartman een radiofrequentiedesign gemaakt, dat bij ASTRID is gevalideerd en akkoord bevonden, wat voor DHL ook groen licht was om Koning & Hartman de opdracht te geven het Distributed Antenna System (DAS) netwerk aan te leggen dat de volledige dekking conform ASTRID garandeert.Omdat het warehouse al in gebruik is, moet Koning & Hartman daar bij het aanleggen van het netwerk rekening mee houden bij zowel de burelen als het magazijn – zo moeten sommige transportbanden kort worden stilgezet, zodat de specialisten van Koning & Hartman boven deze banden hun werkzaamheden kunnen realiseren, waarbij bovendien de strenge toegangs- en securityregels van Brussels Airport van toepassing zijn.

Begin oktober is Koning & Hartman begonnen met de aanleg van het DAS systeem; eind november is het netwerk door ASTRID goedgekeurd en in gebruik genomen.

Aan welke voorwaarden moeten nieuwe en gerenoveerde panden voldoen als het gaat om indoor dekking? Welke oplossingen zijn er om dat te realiseren? U leest het op onze speciale pagina indoor dekking in België.

Meer weten over indoor dekking?

Bel ons !
BEL: +31 (0)20 587 76 00