Home > Koning & Hartman > Case actueel > Alle > Case Study: Projectleiders voor implementatie nieuw automatiseringsconcept Dunea

Case Study: Projectleiders voor implementatie nieuw automatiseringsconcept Dunea

Zo’n 1,2 miljoen mensen in westelijk Zuid-Holland kunnen dagelijks rekenen op betrouwbaar drinkwater van Dunea. Om dit drinkwater uit duinwater te produceren wordt er een uniek nieuw automatiseringsconcept bij Dunea geïmplementeerd. Koning & Hartman draagt bij aan dit grote en complexe meer jaren project door de inzet van een aantal ervaren projectleiders.

De opdracht
Dunea heeft enige jaren geleden besloten om zijn procesautomatiseringssysteem te vervangen. Het doel was om alle drinkwaterproductieprocessen op productielocaties op Vol Automatisch Procesvoering over te laten gaan, gebaseerd op modelsturing (Plenty® concept). Daarnaast wil Dunea dat productiemiddelen beter benut worden, kosten van het drinkwater lager worden, en de kwaliteit van het drinkwater beter en stabieler wordt.

Opdracht van K&H was om voor de Dunea productielocatie Scheveningen alle automatiseringswerkzaamheden en aanpalende elektrische, instrumentatie en werktuigbouwkundige werkzaamheden aan de procesinstallaties te specificeren, organiseren, coördineren en de resultaten te testen en in bedrijf te stellen en na een selectie/offerte traject de opdrachten voor al deze werkzaamheden aan een gevarieerd aanbod aan aannemers te verstrekken. Daarna volgde de overdracht aan de productie organisatie (eindgebruiker). In totaal betreft het hier een 11-tal projecten met een geschatte waarde van circa €15M.

Onze Consultants maakten het verschil
Vanwege onze ruimte kennis en ervaring met het Plenty® concept, zijn er Consultants in de vorm van project managers en projectleiders gedurende 3-4 jaar betrokken bij het automatiseringsproces. Zij zorgen er mede voor dat de diverse deelprojecten tot tevredenheid van de gebruikers succesvol worden uitgevoerd, waardoor de doelstellingen van Dunea gerealiseerd worden.

Onze project managers werkten op basis van de Plenty® project methode (voorgeschreven oplossing), wat een combinatie is van o.a. GAMP, Prince2 en ervaringen uit het verleden.

Naast projectmanagement, ontwerpen, engineering en inbedrijfstelling, zijn ook elektrische en instrumentatie werkzaamheden verricht en is er als onderdeel van één van de projecten een controlekamer opnieuw ingericht.