Home > Consulting > Smart Industry

Smart Industry

Een vaak gehoorde misvatting: “Smart Industry is alleen weggelegd voor de grote industriële bedrijven in Nederland en niet voor de MKB Industrie”. Dat is zeker niet waar: Smart Industry is er voor alle bedrijven, in alle soorten en maten. De Nederlandse en Belgische markt zijn kenmerkend dynamisch, de industrie tot op heden relatief conservatief. Dit is aan het veranderen, zo was begin 2015 de landelijke aftrap voor de Nederlandse Campagne voor Smart Industry: 'Dutch industry fit for the future'. Koning & Hartman Consulting is al jaren bezig met de ontwikkeling van slimme oplossingen voor industriële omgevingen.

Wat is Smart Industry?
Met de ontwikkeling van Smart Industry wordt de verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties ('Internet of Things') bedoeld, waardoor nieuwe manieren van produceren, nieuwe business modellen en nieuwe sectoren ontstaan. Smart Industry optimaliseert de productie met inzet van ICT. Slimme machines en robots communiceren onderling met elkaar, sporen zelf fouten op en herstellen die fouten. Ook de interactie tussen mens en machine wordt geoptimaliseerd. Zo kan de industrie sneller, duurzamer en goedkoper produceren.

Round Tables Smart Industry
Smart Industry is een 'hot topic'. Zo organiseert Koning & Hartman diverse Smart Industry Round Tables waar een breed publiek aan deelneemt. We hebben onder andere AFP, DSM, Fokker, ORTEC, PostNL, UMC Utrecht, Walibi Holland en diverse Waterschappen mogen verwelkomen op ons hoofdkantoor in Amsterdam. De Round Tables zijn inspirerende kennissessies, waarbij van diverse invalshoeken naar het Smart Industry concept wordt gekeken. Link Magazine was erbij, zij hebben een artikel geschreven over een van de Smart Industry Round Tables in November 2015. Voor meer informatie en een overzicht van alle aanstaande Round Tables, zie onze Academy-pagina.

KH Smart Industry: Promising Efficiency
Koning & Hartman heeft veel ervaring in de industrie. Onze Consultants zijn betrokken bij een groot aantal verregaande industriële automatiseringstrajecten. Het doel blijft altijd hetzelfde: slimmer en efficiënter produceren. Aan de basis staat de KH Information Server (KHIS), welke als methodologie geldt. Immers, alle (informatie)systemen, van ERP en MES tot CAD, alle machines, ongeacht merk en model, en alle sensoren en actuatoren moeten met elkaar en met het internet kunnen communiceren. De gegenereerde data moet vervolgens ook worden ingezet. Denk daarbij aan visualisatie en optimalisatie op basis van wiskundige modellen, die mogelijkheid bieden mogelijkheden tot bijvoorbeeld predictie maintenance en forecasting. Met als uiteindelijke doel om zogenaamde data-driven beslissingen kunnen nemen: rationeel de optimale beslissingen autonoom laten nemen.

Meer weten of Smart Industry? Aanschuiven bij een volgende Round Table? Neem dan contact met ons op.

(Klik op bovenstaande afbeelding voor een vergroting)

 

Uw aanvraag is verzondenMet vriendelijke groet,

Koning & HartmanWelke mogelijkheden biedt Smart Industry mij?

Bel ons !
BEL: 020 - 587 76 00

Case Study: KH Information Server zorgt voor nóg betere Tomato Ketchup

Fabrikant H.J. Heinz, vooral bekend van haar tomatenketchup, heeft in 2010 al de hulp van de Consultants van Koning & Hartman ingeschakeld om de KH Information Server te gebruiken voor een koppeling van de systemen. Doordat de aannemer van H. J. Heinz, Huisman Elektrotechniek, al bekend was met de KH Information Server (KHIS) en de kennis van onze Consultants, werd deze in mei 2015 nog een keer als de beste oplossing voor H. J. Heinz aangedragen. Meer info